Tuesday, May 31, 2011

Gadget..~~

aku harap suatu hari nanti aku memperolehi gadget idaman aku...


iPod = gadget ni aku boleh dengar lagu apa yang aku suka, sebabnya... aku suka dengar lagu mp3... kalau aku buka radio, pasang kuat2... ibu marah... nak buat macam mana... tapi aku buat deal dengan kakchik... kalau aku dapat 5A dalam SPM...


blackberry = saya suka... saya suka... my favorite gadget... lagi2 dalam bentuk blackberry torch... aku minat blackberry ni pun sebab abang ngah ada handphone macam ni... aku nak pegang punya lah gementar... takut nak pegang... mahal abang aku beli... bukan blackberry punya jenama... nokia punya, tapi design blackberry... aku pun sama... nak nokia tapi design blackberry torch...


Sony Alpha = camera impian aku... walaupun aku mempunyai camera... tapi aku nak yang ni... sebab... aku suka ambil gambar... sepupu aku ada camera macam ni... tapi aku yang kerjakan... sebab aku suka... nak yang lebih hebat dan mantop... nak yang macam photographer punya... yang besar2 gitu...~~


Laptop = gadget yang aku hadap tiap2 hari... laptop yang selalu aku guna pun laptop kakchik... aku tak ada... jadi aku nak ada laptop sendiri... because why?... i love going to tecnology, multimedia... apa2 yang berkaitan denang teknologi zaman sekarang...


Broadband = gadget yang terakhir... laptop tanpa internet tidak lengkap lah hidup aku apabila menghadap laptop... mendung je hadap laptop... tak tahu buat apa.... internet ada... apa2 boleh buat... janji jangan terpesong melihat benda lain pula... buat untuk menambahkan ilmu...okey~~

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : ceria...agaknya..~~


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Monday, May 30, 2011

Pelbagai pengalaman...

pengalaman pertama apabila aku terkena tempias ketegangan kata2 abang ipar.~ dan malam tadi aku bermalam di apartment kakak.~ itu pun first time.~ hari ini, kakak bawa aku jalan2 ke taman cahaya/taman pertanian di Shah Alam.~ eleh, tempat tu je ke? tak ada tempat lain.~ dah tu je yang termampu oleh kakak.~ lagi pun idea tu abang ipar punya.~ dan kakak hanya menurut perintah.~ kami bercadang mahu ke tempat 4 musim, tapi di tutup sementara waktu atas kerja2 membaik pulih.~ redha je.~ jalan2 hirup udara segar di empangan biru(rasanya tu namanya sebab aku dah lupa).~ haila, nak taip pun penat.~ kurang tidur.~ sebelum tu juga, aku berangan-angan yang abag ipar akan bawa aku ke Putrajaya sempena sejuta belia.~ eleh, kempen ni kalau tak bawa super junior memang tak sampai lah sasaran Menteri Besar kita.~ lagi2 tengok konsert super junior free of charge.~ sapa tak suka, artis luar negara tak payah nak beli tiket buat konsert di Malaysia.~ lagi pun, tren remaja zaman sekarang ni.~ tren K-pop.~ termasuk aku.~ he.~


terbaru...semalam hari sabtu,
aku mengikuti ibu pergi kenduri kahwin di rumah saudara kepada kakak iparnya. di bandar Puncak Alam lah katakan...kenduri tu memang kenduri yang agak mewah....aku malu betul....jumpa sepupu2 yang berlagak kaya tu....masa nak balik tu...tiba2...aku terjatuh...nasib baik tak terjelepok macam nangka busuk... tergelincir saja... aku cover yang aku saja je nak duduk2...betulkan kasut aku... kakak perasan, kakak tak cakap apa2, just terkejut...malu gila.... nasib baik majlis tu samar2 je... tetamu pun nampak kurang... dalam hati aku nak cepat2 balik... panas dekat situ... well, aku ikut pun sebab aku ada juga kawan yang tinggal di puncak alam ni... ikutkan hati aku yang keras kepala ni... tak nak aku datang... ni pun sebab ibu yang suruh... air di cincang tak akan putus... pepatah ni sesuai dengan adik-beradik... tapi kalau untuk sepupu sepapat macam tu jangan harap aku nak berbaik atau menyukainya… perangai mereka berubah sama sekali… huh!!!

(CERITA NI SEMALAM PUNYA POST, TAK SEMPAT SEBAB ADA ORANG BISING)

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : agak baik..:)..ada orang suruh senyum:)


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Thursday, May 26, 2011

I have new blog..follow now ^_^

aku dah geram sangat dengan anak buah aku tu yang berumur setahun 3 bulan. asyik buat aku marah je. sakit hati betul. ibu dengan bapa aku pergi surau. aku sorang2 di rumah ni. mak bapak budak kecik ini belum balik lagi. sakit hati betul. jadi, di sebab kan aku dah geram sangat dengan budak kecil ni, aku tergesa-gesa nak update blog ni. JENG! ada problem dengan account aku ni. aku guna yahoo account. so, yang google account tu memang aku dah lama buat blog. tapi tak aktif. jadi aku ada 2 blog dalam 2 email. singgah2 lah ke blog baharu saya tu. hanisah94.blogspot.com

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : tension!!!!


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Friday, May 20, 2011

Just guess, who be my friend?

nak tahu tak, siapa jadi kawan aku. hahaha, siapalah yang malang tu? hehehe, jangan jealous kalau aku katakan Gavin Stenhouse jadi kawan aku.
alkisahnya...
aku try bagi message pada jejaka cute ni. tak sangka dia approve friend di facebook, siap balas message aku lagi. SEMALAM pukul 5.23am, pagi2 buta sudah replay message aku. terharunya bila dia ceritakan kisah tentang cerita Merong Mahawangsa. dia kata bulan 5 ni cerita tu sudah berada di UK dalam bentuk DVD. selepas tu dia kata, dia tak sabar nak menunjukkan kepada keluarganya. nice right?? he told me everything. memang gila2 terharu. selepas je aku baca message tu. aku tak tahu nak cakap apa sebab aku rasa begitu malu sekali kerana aku berhubung dengan pelakon utama Hikayat Merong Mahawangsa. Prince Rome. arkh!!!aku menjerit, terkinja-kinja macam orang gila. HAHAHAHA...dan aku pasti yang itu memang dia sebab dia mengakui dia adalah Gavin, siap suruh aku berhati-hati lagi. Cewah..hai, tak tahu nak cakap apa lagi. dan hari ini, aku cerita pada rakan sekelasku, kebanyakan budak tak percaya. yang lebih aku tak percaya dan terharu, dia langsung tak replay balik wall post orang lain. Thank you Gavin^_^

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : Ya ALLAH, gembira tak terkata. Terima Kasih Ya ALLAH...hamba bersyukur kerana memberikan sedikit kegembiraan yang tidak terkata nilainya.


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Wednesday, May 18, 2011

Mid Year Exam 2011

esok aku ada exam additional mathematics...huh!!!malas betul nak belajar...actually aku memang tak suka sangat dengan mathematics ni...berjaya dalam mathematics ni pun sebab aku suka fikir,,kalau malas, jangan harap aku nak buat latihan mathematics...buku pun aku tak sentuh...no way!!! banyak sangat nombor,,banyak sangat formula nak di hafal...setakat formula di bagi tapi tak tahu guna kaedahnya tak guna...hurm..nak kata menyesal aku ambil add mate nanti tak fasal2 kena marah...tak patut betul...tu lah dulu nak sangat ambil add mate sebab takut sangat tak dapat masuk universiti...dan yang paling teruk, ikut cakap kawan...tapi apa pun terpaksa lah berjuang...entah2 dengan kuasa ALLAH S.W.T aku dapat jadi seorang doktor yang aku idam-idamkan selama ini??? why not...^-^

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : lalalalala lightless...lagu b2st...hehehe


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Monday, May 16, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

alkisahnya begini,
aku baru mula tengok movie ni semalam...well, macam lambat pula...selalunya aku kalau nak tengok movie baharu,,aku tak tengok kat wayang,,aku tunggu je sampai cerita tu dekat laptop aku...baru lah aku menonong menghadap laptop sehari semalam...huhuhu...

Hikayat Merong Mahawangsa,
memang best...cerita ni menaikkan semangat aku untuk mempelajari sejarah...
Stephen Rahman-Hughes sebagai Merong Mahawangsa sebagai Raja pertama Langkasuka(lebih dikenali sebagai Kedah)...dia ni orang putih,,tapi gelap...nak tahu kenapa??sebab dia ni ada darah Melayu...tu lah fasal...hehehe....
Gavin Stenhouse sebagai Marcus,,putera Rome yang akan berkahwin dengan puteri China...
well, Gavin tu memang handsome...bagi aku,,tapi mesti ada orang kata Stephen tu lebih handsome dari Gavin,,bagi aku Gavin is handsome but very cute...right...hahaha,,mula tu aku teringin juga nak 'ngorat' si Gavin tu..(hehehe,,,dapat ke?) hahaha...rupa-rupanya dia sudah berpunya...Syarifah Amani punya...kih..kih..aku tak kisah,,sebab dia milik orang Malaysia...ceh...HAHAHA..dah ketawa macam orang gila pula dah...heish...Gavin ni kalau rambut blond dia panjang sikit,,wah..memang cute habis...hai..tak tidur malam lah aku dibuatnya..hehehe...
ini lah Gavin Stenhouse^_^

ini Stephen Rahman-Hughes...

bila geledah nak cari gambar Gavin Dan Stephen hahaha...aku jumpa blog orang ni tau...dia menceritakan kisah HMM ni...lawaknya dia bagi komen fasal cerita ni...memang lawak...gempaq pun ada....hehehe..lagi pun aku sudah tinggal jejak dekat blog dia...hahahaha...

lagi satu aku nak beritahu yang si Stephen ni sudah berkahwin...dengan kawan baiknya sendiri...mereka berkahwin pada tahun lepas...nasib baik tak berapa nak minat dia ni....sebab tengok muka dia dah pelik...kuang2..hahaha

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : asyik nak gelak je bila mengenangkan kisah ni....cerita ni pun ada lawaknya...kepada sesiapa yang cakap cerita ni tak best....memang rugi...hehehe


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Saturday, May 14, 2011

Design blog baharu tau n_n

hari ni aku asyik memghadap depan laptop sebab nak change design blog aku......lihat,,,blog aku sudah ada bubble.....cantikkan....tapi warna hijau,,,nak warna purple....my favorite color...tapi tak boleh....itu pun aku belajar dari blog orang lain.....terima kasih^__^

dan aku terpaksa change blog tu pun sebab bubble warna gelap.....tak nampak.....so tukar warna cerah sikit.....sekarang ni pun aku sedang berusaha hendak menaik tarafkan lagi aku punya blog.....minta tunjuk ajar...sebab saya orang baharu disini......

bila geledah,,scan,,,cari,,,,discover,,,banyak ragam dekat blog ni....banyak udang banyak ragamnya, banyak orang banyak ragamnya....wah,,sudah bermain pepatah melayu...ceh^_^baru ku tahu suasananya di blog ini......ada yang best,,,ada yang????blur??? pun ada...hehehe....

******

kepada pembaca2 yang sempat menyinggah ke blog saya ni,,,terima kasih^_^....kalau rajin sila lah jadi penatap blog setia saya yang tidak berapa cantik seperti anda semua.....lagi bagus jadi FOLLOWERS saya^_^......

post saya kali ini(selepas bertanda*) nak berinteraksi dengan anda sebelum saya berinteraksi seorang diri.....macam orang gila...hehehe

hidup saya tidak lah seceria hidup anda,,,hidup saya biasa2 saja....tapi hobi saya suka mengetahui tentang hidup orang lain tanpa ada gambaran.....contoh macam novel,,,novel tu tak real...nak yang real....mengikuti blog ini.....kalau baca kisah hidup orang lain ada gambaran tak best,,,,sebab tak boleh nak bayangkan.....bayangan sendiri lagi seronok....hehehe...banyak betul saya mengomel pada post kali ini......sudah lah,,,,kepada semua yang menyinggah ni,,,tahun ni saya SPM,,doakan saya^_^....ikuti kisah saya seterusnya...

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : happy sebab dapat berjumpa dengan kamu semua di alam maya^_^


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Friday, May 6, 2011

Memang Sibuk!!!!

bulan ni memang dikatakan sibuk....ingatkan selepas bulan 4 dah tak ada apa2 lagi.....tapi,,,,hampeh sebab bulan ni mesti siapkan kerja kursus,,,,mid year exam lagi.....arkh!!!!ingatkan nak study group dengan member camp.....tapi,,,,apa dah jadi....terpaksa tangguh kepada bulan depan merangkap hanya lagi 4 bulan nak SPM.....bulan 7 dah Model Item Berfokus 2,,,,belum lagi dengan Percubaan SPM.....Ayoyo....hidup ketika menghadapi SPM memang mencabarkan.....dan perlu bersiap sedia dengan segunung kesabaran......hye,,,pening.....

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : mood statik,,,,bengang dan stress je lebih.....%-%


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...