Thursday, September 29, 2011

oppss,, terponteng!!

hari ini dengan rasminya aku ponteng sekolah gara2 lambat bangun.. esok dekat sekolah mesti budak2nya membebel.. lagi2 cikgu2.. haha.. nak buat macam mana.. aku ni jenis yang tak suka ponteng sekolah. tahun lepas aku ada ponteng satu hari sebab kena tinggal dengan van yang menghantar aku pergi sekolah. aku menangis sampai kena marah dengan ibu sebab aku tekad nak pergi sekolah bonceng motor. apa lagi, ibu mengamuk. aku duduk diam dan mengikhlaskan hati dan meredhaan bahawasanya aku ponteng hari tu.. cukup bukti tak yang aku memang jenis yang tak suka ponteng sekolah.

bukti kedua.. tahun ni aku tak pernah ponteng, dari awal tahun sampai hari ini. sama ada aku sihat, sakit, atau buat2 sakit.. aku menahan kesakitan ini demi menuntut ilmu.. aku tulis ni bukan nak bangga.. tapi aku cuma nak menjadikan diriku sebagai role model yang kepada pembaca2 sekalian. tapi ada satu benda yang aku suka ponteng.. PONTENG TUISYEN.. haha.

okey, berbalik kepada cerita yang asal.. oleh sebab aku ponteng hari ini.. aku mengambil kesempatan utuk menjaga bapa di hospital. kesian bapa, darah bapa kena jangkitan kuman.. sebelum masuk hospital, bapa demam. lepas aku balik dari sekolah.. bapa lesu, cakap tak, suruh bangun pun tak. diam je.. rupa2nya bapa dalam keadaan tak sedar.. malam tu bapa dibawa ke hospital. si budak kecik pula demam lepas kena cucuk.. pagi2 dah cakap "Atok".. bapa pula pagi2 dah cari cucunya dekat wad sebab bapa terdengar suara cucu kesayangannya.. aku redha dan ikhlas.. ALLAH nak hapuskan dosa bapa.. sesungguhnya ALLAH hendak menguji kesabaran hambaNya. sesungguhnya ALLAH menyayangi orang2 yang bersabar.



:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Friday, September 23, 2011

Bloggg.. miss you!!!

buat pertama kalinya aku update blog aku pada bulan september ni... dan kata2 keramat bulan ni.. Selamat Hari Raya!! haha,, dah lambat.. tak apa2. blog aku pun dah kerawang2 dengan sarang labah2..hihi

sekarang ni aku tengah trial SPM.. doakan tau. 27 hari bulan hari terakhir.. hihi
alhamdulillah,, impian aku English nak dapat A.. ALLAH dah maqbul doa aku.. aku dapat -A je.. hehe..

okey lah,, tak dapat nak karang banyak2 sebab menompang online dekat rumah member.. tengah study group.. 



:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...