Friday, November 25, 2011

Ape ye???


(tak tahu nak edit bagi warna.. ada photoshop, tak tahu guna.. tau guna photoscape je..hehehe)


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Thursday, November 24, 2011

Demam Matsumoto Jun



<3 alangkah seronoknya kalau ana dapat jumpa matsumoto jun.. tapi ana lebih suka dia jadi sawada shin.. comel2 =) alamak! dah terlebih berangan dah ni.. hik hik hik


PERSOALAN

betul ke sawada shin ni suka cikgu dia.. yankumi a.k.a yamaguchi-sensai / yamaguchi kumiko..
episod last dalam Gokusen.. 

tetsu-san = ojou is in love with you, but i will not give her up
shinohara-san = alright, i wouldn't have it any other way.
detective 2 = what? are you two going for her? does that mean that the three of us are rivals?
sawada shin = sorry, but make that four of us

ahhhhh!!!
bila tengok gokusen special,, ana tertunggu2 bila sawada menyatakan sukanya pada yankumi.. huhu.. rupa2nya tak ada.. =( urm, kalau mereka berempat lawan siapa dapat pikat yankumi.. dah semestinya shinohara-san yang dapat sebab yankumi pun suka dekat shinohara-san.. HAHAHA

sudah2 lah tu berangan Hanisah-chan.. wuah.. wuah..(bila masa pulak ana jadi minah jepun~ apa salahnya =)
gomenasai, watasziwa wa kokkode arimasu..
sorry, i've got to stop now..
mata oaishimaso!
until we meet again!
sayonara!!


fuyoo.. cakap bahasa jepun.. haha



:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Tuesday, November 22, 2011

Archery

memandangkan sekarang ni tengah hot pasal sukan sea 2011 Indonesia, ana pula sibuk2 nak cerita tentang sukan kesayangan ana.. Archery.. 

hehe,, bergaya sungguh ana pegang bow.. diapit dengan junior2 form 4 dan rakan sepejuangan..

peserta lelaki..

peserta perempuan..

cuba teka ana dimana.. hehe..

gaya seorang pemanah negara.. hehe..(insya-Allah, nak juga jadi pemanah negara)

pic tak nampak muka, nampak tiang je..(buat mood marah pada tukang tangkap gambar)

syukur alhamdulillah.. memang tak disangka2.. ana menang bronze medal.. lagi pun belum cukup setahun ana main archery ni, dan lagi satu, kelab memanah dekat sekolah ana pun baru ditubuhkan.. memang tak disangka2.. memang gelabah waktu tu sampai terlupa nak ambil sijil, semua orang gelak.. malu ana! tu pun rasa macam tak percaya.. 

oh, lupa pula.. gambar2 di atas gambar masa archery tournament peringkat MSSD.. ^_^





:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Mat Salleh sesat???

balik rumah dari sekolah.. ana terus menuju ke dapur untuk mencari sumber rezeki yang boleh mengenyangkan perut ana.. lapar gila!!


selesai makan..
kakcik mula menjalankan tugas untuk menyampaikan berita pannaass.. kepada ibu..
ceritanya..
pagi tadi ibu pergi kerja.. so yang ada dekat rumah hanya ada bapa, kakcik dan budak kecik(my nephew)..
kakcik pun terdengar satu suara yang memelikkan..(macam seram je..)
ada orang datang lah.. 
kakcik intai, dia ingat kawan bapa.. tengok macam orang cina.. cerah kulitnya.. tapi kemerah-merahan.. orang putih ke?? kakcik pun turun selepas mengenakan tudung yang sesuai.. 
tetamu yang tak diundang.. rupa2nya orang putih dari itali.. orang itali kalau cakap bahasa inggeris kan ada slangnya.. kakcik tak ada masalah sebab dia dah biasa dengan bangsa lain cakap english.. pot..pet..pot..pet.. rupa2nya orang itali tu nak jual mesin gergaji(gergaji pokok).. harga yang ditawarkan RM500.. mak ai..0_0
kakcik ganyang minta kurang..erm.. tak dapat.. 
orang itali tu tanya kakcik dah kahwin ke belum sebab dia nampak kakcik dukung budak kecik.. mestilah kakcik still single.. orang itali tu pun tanya umur kakcik.. kakcik suruh teka.. orang itali tu tak boleh teka sebab kakcik pakai tudung... then, kakcik bagi tahu umur yang sebenar.. orang itali tu tak percaya sebab dia tengok kakcik macam budak sekolah menengah...(hehe, sebab faktor ketinggian..oppss!)
lepas tu, orang itali tu suruh tunggu 3 bulan lagi sebab nak jodohkan kakcik dengan ananknya.. hehe kakcik tolak.. hurm, tak nak ana ada abang ipar orang putih..



:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Friday, November 18, 2011

Gokusen / ごくせん

sedang enak menonton j-drama gokusen.. ceritanya memang lawak.. gokusen mengesahkan seorang guru yang bercita2 tinggi nak jadi guru yang cemerlang.. tapi dia mempunyai rahsia.. merupakan generasi yang ke-4 dalam kumpulan gangster..(agaknya lah kot.. tak pastilah..) dia sanggup melindungi anak muridnya yang perangai macam gangster.. dia juga seorang guru yang agak pelik sedikit.. maklumlah.. dia tu pun perangai macam gangster.. tapi terpaksa bersopan santun untuk melindungi rahsianya..

cerita ni pun dah lama.. ditayangkan pada tahun 2002.. masa tu ana baru darjah 2.. hehe.. kepada sesiapa yang tahu cerita ni.. meh lah kita kongsi2.. haha

ana suka hero dia.. Sawada-kun..^_^




:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Thursday, November 17, 2011

Finally

alhamdulillah.. selesai sudah paper BM, BI, SJ dan MT yang dibereskan petang tadi tepat pukul 12.30.. macam mana dengan paper tu semua.. no comment.. haha.. tak naklah berapa yakin sangat.. don't count your chicken before they hatch.. hah! sudah masuk proverb sekali..

minggu depan PSI, diikuti +MT dan SC.. lepas tu cuti seminggu.. PA, BAT dan PQS.. and then.. MERDEKA!!! hehe

okey lah.. tak nak cerita pasal SPM lagi.. ini pun senyap2 je online.. haha

"Anak kambing menjadi mangsa,
dibaham singa yang sedang kelaparan,
jangan mengalah jangan putus asa,
kerana semua ini untuk masa hadapan"






:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Saturday, November 12, 2011

The best club

berkat 11.11.11 agaknya.. ke berkat last year ana study dekat SAMNI?? hehe.. alhamdulillah.. semua kelab yang ana join dikategorikan sebagai kelab yang terbaik.. 

kelab permainan terbaik : kelab memanah..

kelab persatuan terbaik : kelab kemahiran hidup bersepadu..

*pertandingan pakaian seragam unit beruniform-tempat pertama : pergerakkan puteri islam malaysia..

alhamdulillah.. tahun ni memang dapat banyak sijil.. sijil yang tidak disangka2kan.. sijih pingat gangsa jauhari nilam.. hahaha(rahsia : sebenarnya tak hantar pun buku nilam.. tapi secara jujurnya.. memang banyak dah buku yang ana baca.. macam mana cikgu boleh tahu ek??)

dapat banyak hadiah.. acara yang ana masuk pun banyak yang berkaitan dengan seni.. well, ana kan tangan berseni..(tolonglah jangan bongkak!! \_/ )alamak! ampunnn... astazfirullah al azim..

+okey lah.. nak tengok masterchef..
+rindunya nak main archery...




:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Thursday, November 10, 2011

Tinggal kenangan..

seorang guru yang banyak berjasa kepada anak muridnya telah kembali kerahmatullah pada hari Ahad 6 November 2011.. terharu dan sebak bila sekarang ana sibuk menempuhi SPM arwah tiada di sisi untuk memberi sokongan.. Ya Allah.. Engkau tabahkan lah hati hambaMu ini..

sudah dimaklumkan batch2 ana yang amat ustaz sayang.. ustaz cakap.. kami ni nakal tapi baik.. ustaz bertungkus lumus memberikan yang terbaik buat kami.. segala rahsia sekolah ustaz ceritakan kepada kami.. tak pernah ustaz ceritakan kepada tingkatan lain.. event masa batch abang ana.. (makluman : abang dan ana belajar di sekolah yang sama.. tapi dia dah jadi ex-student)

ustaz banyak bercerita.. tentang kisah hantu, jiin, segala macam hantu yang ustaz kongsi bersama.. ustaz juga seorang yang rendah diri.. tak pernah membangga diri.. ustaz sudah kami anggap sebagai bapa kami sendiri.. 

Ya Allah, ana ingat lagi hari jumaat lepas.. itu lah minggu terakhir dan hari terakhir ana bersemuka dengannya..  masa tu dalam majlis restu ilmu.. pesan ustaz :

ana : ustaz, saya minta maaf kalau saya banyak buat dosa dengan ustaz.. saya minta maaf dengan keputusan SMA saya..

ustaz : kamu tak salah apa2 pun dengan ustaz.. jadi anak solehah.. berbakti kepada ibu bapa.. jaga solat.......

lepas tu nasihat ustaz tenggelam dengan tangisan air mata ana.. ana dah tak ingat..

ustaz juga pesan dekat ustaz lain..

ustaz : man, kau tolong jagakan solat budak2 SPM..

Ya Allah, meleleh air mata ana.. ana tak sangga betapa sayangnya arwah ustaz sayang sangat pada batch2 kami.. ada sesetengah ustazah dan guru2 lain pun mengakuinya.. 

kami akan buktikan.. kami tak akan kecewakan ustaz lagi... kami akan lakukan yang terbaik ustaz!!!

maaf ye dik, akak copy paste pic Syazwani sorry sesangat.. nak buat kenangan..



:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Sunday, November 6, 2011

Pasta & Kimi ni Todoke


terjebak tengok cerita korea ni sejak member berceloteh tentangnya.. masa tu memang tak ada mood nak tengok cerita korea.. dah tau dah pasal cerita ni.. tapi buat dono je.. last2 tengok juga.. ala.. nak dah habis dah cerita ni.. baru nak tengok.. lambat betul.. sweet gila cerita ni.. chef nya garang banget.. dah la cute.. hahaha.. 

Kim Jung Ah (After School) – You’re Cute [OST Pasta]

namaneul saranghae dallamyeonseo
naesoneul jigeusi kkaemuneunneo
geupyojeongi neomu sarangseureowo
mulgae naenon eorinaeramyeo
jagi anim nan andoendamyeonseo
geureoke nareul anajudeonneo
hajiman sarangi sigeotdamyeo
deoisang bogosipji antamyeo
harujongil nareul mossalge haedo

bogosipeotdan nae hanmadie
mianhae nundo motmatchuneun
miwodo miwohalsu eomneun
niga neomu gwiyeowo
nan geunyang neomaneul saranghae ireon naemam meomchulsuga eobseoseo
jogeumman isunganeul jababogo sipeoseo
oneulbamedo nan niga neomu sarangseureowo jeongmal
jamdeulsuga eomneun babojyo
narwihae yorireul haejundamyeo
johahaneun yoriga mwonyamyeo
harujongil nareul gwichanke haedo
jeongmal masitdan naehanmadie
dasi deutgo sipdamyeo utneun
miwodo miwohalsu eomneun
niga neomu gwiyeowo
nan geunyang neomaneul saranghae ireon naemam meomchulsuga eobseoseo
jogeumman isunganeul jababogo sipeoseo
oneulbamedo nan niga neomu sarangseureowo jeongmal
jamdeulsuga eomneun babojyo
beuritji
saranghandaneun malhanmadi naemaeumeul deulkilkka
babogachi nan hwamannaego geuraetjyo naega geuraetjyo
geudaeraneun saram eokkaee eonjekkaji gidaego sipeun
naemaeume dan hansaram geudaeraneungeol

nan geunyang neomaneul nan geunyangneomaneul
saranghae ireon naemam meomchulsuga eobseoseo
jogeumman isunganeul jababogo sipeoseo
oneulbamedo nan niga neomu sarangseureowo jeongmal
jamdeulsuga eomneun babojyo
baby love baby love oh ~yeh
baby love baby love oh ~yeh


lagunya sungguh menenangkan jiwa ku yang sedang dilamun cinta..(ceh.. mana ada! saje buat saspen..hahaha)



japan movie.. di adaptasi dari komik.. memang best.. kawan2 semua panggil cerita ni Sawako sebab tak ingat tajuk cerita.. ingat nama wataknya je.. memang cute and romantic..

rupa2nya baru perasan.. hero cerita ni pernah berlakon dalam movie Sky Love.. japan movie jugak.. hehehe.. dah gila tengok K-Drama dan J-Drama pulak..

tak lupa juga..

SALAM AIDILADHA.. 
makan sup lembu banyak2.. hahaha
macam biasa pantun gila dari ana..

"bermain2 sambil gelak,
gelak2 hahaha,
jangang mengelak,
sebab nak ucap salam aidiladha."




:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...