Tuesday, January 31, 2012

~Rambutan gari~

Hahaha… tajuknya macam lawak je… bahasa jepun + bahasa melayu… tapi aku tak tahu rambutan dalam bahasa jepun… har3



Mengimbas kenangan saat aku bersama buah rambutan… ceh, macam aku dengan rambutan ada hubungan istimewa pulak… eh, dah merepek pulak aku ni… dulu, masa kecik2 dekat depan rumah aku ada pokok rambutan… sekarang dah kena tebang… (T.T sob2 buat muka sedih)asal ada musim rambutan… pokok rambutan dekat depan rumah akan jadi mangsa aku… har3ßketawa orang jahat…

Senyap2 aku panjat pokok lepas tu melantak makan rambutan banyak2… dan aku akan menjadi nakal jika aku baling kulit rambutan tu dekat orang yang tengah lalu lalang dekat bawah… har3.. lepas tu aku akan goyangkan pokok pura2 jadi anak jiin… macam cerita nujum pak belalang… hahahaha…  jahat tak?? Ngee… best bertenggek dekat pokok sambil makan rambutan… tak kira pagi, petang, siang, dan malam… malam pun aku pernah panjat pokok tau… time tu bulan puasa… tak ada sapa yang makan kecuali malam… so, bapa teringin nak makan rambutan… aku dan abang yang menjadi mangsa… akhirnya aku yang panjat… malang tak berbau… aku hampir2 nak terjatuh… sempat juga aku berpaut… Alhamdulillah… selamat…itulah pengalaman memanjat pada waktu malam…

Tapi kini, nafsuku nak makan rambutan dah pudar… rasa malas pulak nak makan rambutan… entah lah… tak tahu kenapa… sedih sungguh…

Hahaha… tak mau nanges2…

MyLittleNote: pasal ajl26 hari itu,, aku suka bebenor tengok penampilan si hafiz... macam budak kampung yang comel + nakal... hihihi... 


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Monday, January 30, 2012

~Karnival Karangkraf 2012~

28 Januari, ibu, kakak, si budak kecik, kakchik, aku dan blogger Nur_Sakinah berjalan2 menerjah turun padang  ke Shah Alam sek. 15 semata2 nak pergi karnival karangkraf... memandangkan aku ni gila buku yang teramat sangat... fuhh!!! tu pun tak puas... nasib baik ada abang ipar yang baik hati menyuruh kakak membawa aku ke karnival ni... kalau tak,, jangan harap dapat pergi... kat sana pun, aku sempat terpikir... "macam mana ek, kehidupan aku bila masuk universiti??" aku ni bukan jenis orang yang suka hidup dalam masyarakat yang pelbagai perangai... kut2 tak pasal2 aku kutuk orang2 yang aku jumpa... astagfirullah al azim... takut aku... tup2 bila aku jumpa orang pelik macam orang suka berpenampilan macam Laddy Gaga,, aku rasa macam nak lari... menyorok kat belakang ibu kalau aku berjalan dengan ibu... ngeee... rasa takut menerpa ke minda... cehh!



memang tak puas gila! tapi si budak kecik pula buat hal... manyak susah woo kalau bawak budak kecik... dan ibu pula nak pergi kenduri malamnya... dan kakak memang tak suka orang ramai2 ni... urm... sedih sangat... nak nanges (T.T) sampai sana lepas asar nak masuk waktu magrib... pergi booth penulis novel... sorang pun tarak... haiya... pergi time petang menjelma dan sekejap lagi bertukar ke malam... huhuhu... sedih je... betul juga cakap kakchik... pergi sorang2 lagi best... tak tahu pula malamnya ada konsert... dan tak tahu pulak ada artis... sempat la juga jumpa Fizo & Nabil... blogger Nur_Sakinah cakap,, tengok je... hah! then aku tengok je... tak payah nak batak2... mereka pun manusia biasa... yang jadi luar biasa sebab mereka terkenal... and bakat mereka... so, bakat melukis aku?? ada orang kisah... tak ada pun... hihi... by the way... cakap pasal artis2 ni... hari tu dekat rumah jiran ada shooting... jiran jauh je... lain lah jiran sebelah rumah... huhuhu... dan aku tak tahu siapa artis yang terlibat...

MyLittleNote : tak sempat nak tangkap gambar... kesuntukan masa sebab kakak hasut ibu suruh balik sebab orang akan menjadi ramai sebelum konsert... before balik,, sempat aku menjengah tengok sekejap dekat pentas utama... aku tak tau artis siapa... semua orang dah "wuuuu wuuu..." nampak artis... dan aku hanya menghabiskan masa dekat booth jualan buku... tapi aku tetibe semangat nak join group pts sebab nak kembangkan bakat lukisan aku... tak ada lah aku curah bakat aku dekat kertas exam... haha... kantoi...



:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Wednesday, January 25, 2012

~Perjalangan Sepanjang CNY~

WARNING : enry ni panjang berjela-jela... ^__^ aku dah bagi tau dah! 

sempena cuti tahun baharu cina, aku dan keluarga pergi berjalan2...
dari utara sampai ke selatan selangor...

Hah! sebelum tu... aku nak buat wish belated birthday dekat ibu...
Happy Birthday Ibu ^^
22 Januari
urm... asalnya aku nak plan segala rancangan dekat otak kepala aku...
nak bawa ibu jalan2... tapi kakak pulak flight pergi kelantan... (balik kampung leh tu...)
dan si zaki tu berambus pergi balik perak... (opss... jahatnya ayat)

then, kita orang pergi jalan2 keesokkan harinya...
mula2 kita orang pergi simpang lima... balik kampung jugak... pergi rumah nenek sedara... 
so exited sebab masuk bendang... (sebenarnya aku yang exited...)
hahaha... nenek sedara buat kenduri kesyukuran
tapi malangnya... padi dah di tuai... tak dapat eden nak posing2 dekat sawah :(
tapi ibu amik sikit padi... bagi dekat aku... ^^ hahaha... arigatou

lepas tu kami singgah dekat rumah sedara2 yang lain...
masa sampai dekat sekinchan... bapa tiba2 cakap suruh singgah dekat bagan... cari ikan...
selalunya kawasan bagan kawasan penduduk warga cina...
??? tapi mestilah orang cina tengah 'raya'... sebab CNY kan...
hah! masuk2 semua tutup...
hah! amik kau...
rasa macam best lah juga... sebab masuk kawasan orang cina yang tengah be'raya'
masa kita orang masuk tu... dia orang tengah prepare nak buat pesta2... uh! aku dan kakchik exited nak tengok tarian singa depan mata sebab pemain dah ada,, kepala singa pun dah ada... tinggal main je...
tapi, ada jugak lah yang lawak... maybe sebahagian daripada mereka pelik sebab kami orang melayu muncul disitu....

lepas tu, kita orang singgah dekat tesco kuala selangor dan menyoping...
kakchik beli sushi... nak tau tak... akhirnya aku berjaya menelan seketul sushi...
rasa terharu dan nak menangis... har3 pelik lah aku ni... tolong abaikan...
dulu, sebelum aku merasai keenakkan sushi,, punya lah exited sebab dapat makan sushi...
pilih tu.. pilih ni... nak pilih sama macam cerita chibi maruko chan... tapi bila makan...
aku tak boleh telan... har3 

then, continue our journey to telok gong nak songgrok towon... hahaha jawa dah keluar...
pergi rumah sedara sebab 'anak punya sepupu saya' cukur jambul... (buat kenduri kesyukuran je... budak nya memang dah botak pun...)
oh! my nephew... so cute... kawaii... pipi dia tu rasanya macam nak cubit2... gigit2... cium2 je... ^^
tapi seronok lah jugak sebab dapat pangku dia...
i did it... yeah!
sebelum ni memang tak berani pun sehingga lah pangku anak buah sendiri...

the end of the story


uh! takde lah panjang sangat pun entri ni... saje je nak buat suspen... har3

MyNote : oh! pasal sepupu tu... aku memang tak rapat sikit dengan dia... sebab beza umur kot... tapi sepupu sebaya + gila2 + kezen till jannah + sehidup + semati memang ada... DISINI


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Thursday, January 19, 2012

~Aurat Wanita~


jom sama2 kita menghayati islam dengan lebih kool, gempaq, dan osem...



MyNote : berblogging di rumah nenek + atok... atok dah membebel sebab aku tak layan sepupu... malas lah... dia sombong banget... aku pulak yang salah... aztagfirullah al azim... tak baik cakap macam tu... ish..ish..



:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Tuesday, January 17, 2012

~Tomodachi till Jannah~


salam rindu... dah lama kan aku tak update blog... sebab... sebab... sebab... HAHA abaikan ^^
hujung minggu lepas aku mengikuti satu program yang bernama KEM KEMBARA REMAJA
jadi itu bukan alasan besar kenapa aku tak update blog... adalah ^^ uweks... gediknya...
kem tu memang osem... tak dapat digambarkan dengan daya imaginasi... hahaha... merepek sudah
okey lah... pengalaman kem tu akan aku story mory okey



dan semalam aku lepak dengan kawan2 dan tak lama lagi akan menjadi satu usrah(bulatan gembira yang osem)
so, aku ada jugak tengok video pasal tentang agama... memang osem... itu video dalam satu pertandingan... tak ingatlah tajuk pertandingan tu.... 

satu video yang mengaitkan persahabat...
selalu orang cakap BEST FRIENDS FOREVER...
tapi bagi aku BEST FRIEND TILL JANNAH..
macam tajuk entry...
tajuknya gempak sikit tau...
japan + english + arab
hihihi

MyNote : da baibai... aku nak bla... sebab online dekat kedai kek ala2 ciber cafe....


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Thursday, January 5, 2012

~Kejadian Febuari~

SAMNI di kejutkan dengan kejadian yang tanpa di duga...
dan aku antara mangsanya...


1 budak perempuan pengsan...
dan aku tersepit di pintu van..
akibatnya..


aku mendapat 4 jahitan dilutut...
rasa ngeri sebab first time kena jahit...
dan rasa agak seronok sebab dapat tengok lemak sendiri...
hahaha... jangan muntah tau...
aku memang nge ngok sikit...
tengok tu memang ngeri...
lama2 tak lah ^^ (ada naluri kedoktoran kot... har3.. tak layak lah)

maybe sebab kejadian tu, kesihatan aku ak menentu...


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Monday, January 2, 2012

~Bosan, Geram, Menyampah~


maybe sekarang ni aku sedang berhadapan dengan budak yang tak paham bahasa...
ish.... menyampahnya...
aku memang tak suka ada budak lelaki yang sibuk2 dan gatal nak tahu tentang hidup aku...
kalau budak lelaki yang aku tak kenal tak pe lah...
ni budak yang aku kenal...
dah lah tak paham bahasa...
arkhhhhh!

sekarang ni pun aku nak update blog pun rasa macam ragu2...
perasaan ragu2 yang bersarang di hati...

ah! lebih baik aku melayan drama bicara hati yang akan mula di tayangkan besok...




MyNote: please stop follow my life... cukup lah cuma sekadar sahabat biasa2... nak sangat follow... follow blog aku lagi satu... that's better... insya-ALLAH... kalau budak tu dah paham sikit... nanti aku buat entri pasal drama bicara hati... dan novel nya sekali... serta kenangan... >,<


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Sunday, January 1, 2012

~Happy New Year 2012~

selamat tinggal 2011... selamat datang 2012
aku nak ucap Happy New Year...

2011 tahun yang paling aku sayang...
banyak memori terindah...
banyak kenangan yang tak boleh dilupakan...

first time buat entry tahun ni...
HAR3 

dan mungkin aku akan stop berblogging... bye


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...