Tuesday, January 29, 2013

Pertemuan Kami.

sambungan entri daripada Menemui Dia yang korang baca rasa macam nak cakar-cakar je lappy korang. hahaha! *padan muka :b* 

oh ye,
macam mana aku boleh jumpa dia?
alkisah!

dia tu sebaya aku.
study sama universiti dengan aku.
dulu aku memang dah tau dah dia study dekat situ.
kerana TAKDIR yang Allah dah tentukan.
aku pun dapat tawaran di universiti yang sama dengan dia.

bila dah tau kami satu kampus.
mula lah.
aku sudah berangan bila la kitorang nak jumpa.

finally.
kitorang jumpa time aku hangout dengan classmate.
masa tu tengah shopping barang untuk projek.
aku kenal rupa dia.
cuma dia tu je tak kenal rupa aku macam mana.
huahaha!
kitorang jumpa rasa macam dah jadi rapat.
nebes tau.
tangan aku dah kesejukan.
*geletar geletar geletar*
senyum lebar aku masa tu.
teruja.
sangat-sangat tau.
masa tu sama-sama pakai baju kaler pepel.
*wink*

tak nak cerita panjang lagi dah :)
lagi pun masa tu pertemuan singkat je.
dan lagi kebetulan.
senior aku part 2 kenal dengan dia.
roommate senior aku tu classmate dengan dia.
eh!
pahe dok?
buat-buat pahe ye.
muehehe!
(padahal senior aku part 2 pun sebaya aku. wuahaha!)

orite.
gambar pertemuan kami tiada.
sebab masa tu jumpa sekejap je.
dating-dating belum lagi.
eh!

(entri tanpa gambar lagik >_<)

MyLittleNote :: esok pergi trip site ke IKEA !! hoyeah! pisstt~ ramai dah blogger guna domain kan. aku bila lagi? hurm.. jyaa ne!


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Sunday, January 20, 2013

Menemui Dia

hari yang memenatkan!
sebab.
sebab aku pergi shopping nak cari barang untuk buat model projek theme and space.
dari pagi sampai petang.
bertekak manja dengan ahli kumpulan.
sambey-sambey shopping barang sendiri.
:b
hehehe.
dan.
menemui dia?
temui sapa sik? oh, sudah bisa ngomong bahasa indon ya.
hehehe.
penat-penat hari ni.
tapi happy.
sebab aku temui dia.

haish!
cepat lah cakap siapa dia tu?
skandal ea?

eh!
sabar-sabar.
bawak bertendang.
eh!
bawak bertenang.
baik.
duduk tegak.
dengan posisi hadap lappy memasing.
buka hidung luas-luas.
dah hirup udara yang segar. err....

baiklah,
dia tu adalah.
jeng jeng jeng.
untuk dia hey untuk dia hey untuk dia hey.
wahaha!

hey!
serius lah sikit.
marah ni.

yela-yela.
seriyes ni.
nak tau sapa dia.
KLIK SINI. <<< jangan risau, klik link itu tidak akan menjana pendapatan ku di nuffnang.com or what else.
percayalah.
sila percaya.
jangan sampai aku nyanyi lagu Dato' Siti yang sudah berhijjrah tu.
hehe.

apa-apa hal.
nak tanya macam mana aku boleh jumpa dia.
i will story my next entry.
:)

MyLittleNote :: entri tanpa gambaq, malas nak upload..hehe jyaa ne!
 


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Friday, January 18, 2013

Hujan yang Ganjil

lepas balik studio.
after lecture.
hujan lebat mencurah-curah.
dan.....
ini adalah pengalaman pertama yang aku rasai.
hujan yang agak ganjil sedikit.
err...
mungkin.
ganjil bagi aku.
angin bertiup kuat.
dari arah utara, selatan, timur dan barat.
selalunya.
kedudukan hujan turun akan menjadi satu arah.
ini lain.
dua-dua arah dia turun.
mungkin sebab angin yang membuatkannya hujan jadi begini.
payung yang ku guna hampir-hampir rosak.
terbalik sudah!
dan tiba-tiba.
teringat cerita/ entri kak Hani yang INI.
hahahaha!
aku dah gelak sendirian.

ampun ye kak Hani.
jadi watak sampingan pulak dalam entri ni.
hehehe! :b

MyLittleNote :: lepas ni nak pergi studio. projek harus disiapkan. gambatte ! and jyaa ne!


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Wednesday, January 16, 2013

Romantic

google

romantik.
aku bukan seorang yang romantik.
apatah lagi berjiwang-jiwang karang.
ewah!
seriyes ni.
aku tak tipu!

tapi, kenapa aku nak buat entri pasal romantik ni?
hurm. *batuk*

ekceli. projek aku kali ni bertajuk theme and space. sebagai bakal interior designer, aku harus melakukannya dengan sempurna.

tapi masalahnya.
lecture aku suruh menjiwai dunia romantik ni.
dan kenapalah group aku dapat tema romantik.
dan masalahnya.
lecture aku siap cakap "tak pernah berchenta ke?"
dush!
batu terjatuh atas kepala dan bahu.
oh no!
berchenta-chenta seperti ini tidak pernah aku alami.
err, dulu lah *krukk krukk... garu kepala*
tapi sekarang tak ye.
sumpah tak tipu.
sebab sekarang ni aku dah betul-betul jatuh chenta denganNya. :D

oh!
pasal benda alah tu.
aisemen~
aku dah garu kepala.
geli meremang seluruh tubuh.

sekarang ni aku tengah fikirkan tentang honeymoon suite.
*buat muka malas =.=*

MyLittleNote :: gambatte ne to me!!

 


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Sunday, January 13, 2013

Minggu yang ERR..

assignment assignment assignment sampai aku nak muntah. projek projek projek sampai aku rasa nak terjun gaung. paling senang, terjun dari blok kolej aku ni. hehe! mock up model, design, develop-develop ni, buat aku pening je. sem 1 ni buat aku relax. konon koya nak relax lebih. suka sangat buat assignment tu last minit. esok nak submit. hari ni gelabah tahap gaban nak siapkan. *tolong jangan jadi macam aku. muehehe!* sampai kena bebel dengan Zaki. hahaha!

okey.
back to the topic.

hurm. ekceli aku tak tau nak taip apa ni. otak dan beku nak cerita-cerita ni. buat masa sekarang ni. aku lebih suka layan belogwaking dari belogtyping. stalk stalk. kalau rajin tinggalkan selipar jepun. kalau malas tinggalkan senyuman yang tak nampak. *ok, itu mengarut!*

hari ni. dan seterusnya dan seterusnya. aku nak bincang isu kapeling ni. well, budak remaja ni kebanyakan suka main kapel-kapel. aku pun tak tau apa motif diorang. kalau suka-suka lebih baik lupakan. membazir kredit, karen, jiwa dan tenaga. pftt~ *nasihat kepada diri sendiri* kalau tak nak suka-suka tu. lebih baik menbawanya kepada yang diredhai oleh Allah :D

oh! hari ni hari ahad.
SELAMAT PENGANTIN BARU!! hahaha! *mengarut lagi*

baru aku perasan entri ni agak mengarut. minta maaflah andai ada yang terasa. bukan niat dihati ingin mengutuk. memperkecil-kecilkan. merendah-rendahkan. sekadar memperingati diri termasuk kalian. pengisian entri ini amat kureng bukan. sebab tak ada idea nak menulis. almaklumlah~ idea aku semua dah dicelok masuk untuk assignment. *macam tak ada kena mengena je =.=' alahai~*

okey! thats it.
entri biasa sebagai kerinduan kalian terhadap beta. muahaha!

gambar berikut adalah play structure yang develop dari buah naga. model bersama anak buah kesayangan Hazem-kun :D *miss him so much :(* 

MyLittleNote :: sumpah kandungan entri tak ada kena mengena dengan tajuk. bhaha! jyaa ne!


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Wednesday, January 2, 2013

Rezeki Awal Tahun or Jadi Zombie ?

tahun baru ini bikin aku tiba-tiba nak hapdet belog. oh! rajinnya. :b *semangat* dan malam ni dengan paksanya aku terpaksa berapa banyak paksa aku kena stay up berjaga macam zombie buat assignment. keesokan hari pada waktu pagi muka sudah jadi panda. tak ape. DEMI ILMU pahala itu datang mencurah-curah. DEMI ILMU, aku jalan nak pergi kelas tiba-tiba eksiden mati. mati bukan sebarang mati. mati itu mati tahap tinggi iaitu MATI SYAHID. dan DEMI ILMU juga, semua makhluk ciptaan Allah SWT di langit dan di bumi termasuk para malaikat akan mendoakan anda, aku, dan semua khalifah di bumi ini yang menuntut ilmu. Ya Allah, betapa beruntungnya siapa-siapa yang menuntut ilmu ni. so, dengan ini. aku tak boleh lah nak merungut pasal assignment ini yang berlambak-lambak. (sumpah rindu sekolah!! dengan tiba-tiba)

err.
aku nak cerita pasal benda lain sebenarnya.

fuhh~ malam ni rezeki aku berlimpah ruah. dan hari ni ada pasar malam dalam kampus ni. yang paling semangat adalah aku. kerana waktu tu aku laperr banget!! < kononnya nak cakap kuat makan.. hoho. punya beli macam-macam siap simpan makanan untuk dimakan waktu genting iaitu waktu tengah malam. pernah kah anda menahan kesakitan perut akibat kelapar di tengah malam? kalau setuju, angguk. (tak suruh loike pun :b) bagi sesiapa yang stay up lerr =.=' lepas tu, classmate datang bilik bawa kuih apa ni.. nanti aku tempek.  :b hehe. krukk krukk < garu kepala yang tak gatal. masa kat pasar tadi nampak kuih ni teringin juga nak beli. tapi sebab dah borong makanan banyaknya ya ampun. niat pun terkubur. aleh-aleh classmate datang dia bawa kuih tu. alhamdulillah. rezeki. banyak pulak tu dia bagi. arigatou ne! :D

ni hah, kuih yang aku tau namanya. tapi aku dah minta share dengan roommate. diorang hanya senyum je. err, malu kah cik adek maness :b akhirnya aku tak habis. cis!! nak simpan kat mana ni?? *pening*

assignment aku yang nanhado. kerja ni lah yang aku terpaksa buat banyak kali. cis!! hoho
(lettering)

akhir sekali. peneman dikala aku nak stay up malam. tapi tidak membantu, malah mengantukkan aku. waduhh!! (cawan comot. choyy!)

[tak ada gambar sebab malas nak tangkap dan uplod]
bege bakar. kononnya kempunan nak makan bege bakar. bege bakar lah satu-satunya homemade :D tapi aku teringin nak telan bege bakar Abang Burn di seksyen 7 Shah Alam. perghh!! 

hasilnya, gambar yang aku uplod semua pecah. *mencik!!* oh, guna kamera henpon berkuasa 2MP

MyLittleNote :: tidak!! aku tidak dapat mengawal kekantukan.. nak tidur dulu ye.. jya ne! zzzZZZZ


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Tuesday, January 1, 2013

1 Jan 2013

jam sudah menunjukkan angka 12.14 minit pagi. bertarikh 1 January 2013. aku sudah penat membuat assignment. tangan lenguh untuk mendukung board besar. cis!! release tension kejap. ahak! release tension aku adalah online. main pesbuk. main pengicau. main belog. main instagram. eh! instagram tak termasuk. :p ngeh3.

oh! baru perasan. entri ni merupakan entri pertama di awal tahun 2013. #tepuk pipi bertalu-talu sebab tak percaya. hoho. alhamdulillah. umur dipanjangkan untuk bertemu dengan 2013. tahun yang baru ditahun masihi ni, apa yang akan terjadi pada diri ini. macam-macam boleh terjadi. kut-kut aku bertemu jodoh ke. #hahaha, statment hot!! 

tahun 2012. sudah menyajikan pelbagai pengalaman yang aku tempuhi. tahun mengambil result es.pi.em. tahun pestime mencari pengalaman bekerja. tahun mengenal erti kerinduan. err. rindu terhadap sekolah lama dan ukhuwah persahabatan dengan kawan sekelas. dan tahun mengenal erti homesick. err, apakah?

ayat fofular disetiap tahun baru.

selamat tahun baru. bina azam baru. semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya :)

google je~
MyLittleNote :: lapar pulak tetiba ni. hoho~ jyaa ne!


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...