Sunday, February 22, 2015

Business

orang kata nak berniaga mesti jangan putus asa.
aku tahu nasib memang tak menyebelahi aku.
aku rasa macam dah kerugian data internet je.
post post post.
promote promote.
last-last tak ada customer.

disebabkan aku hanya seorang student.
tak cukup modal nak buat business.
cukup sekadar jadi agen dropship.

mula-mula aku jadi dropship tudung dan jubah.
it's seem krik krik.
aku try lagi dengan product mask peel off.
tapi yang mencabarnya, product tu dia bagi ujian kepada sesiapa yang nak jadi dropshiper dia.
kena jual 5 botol mana-mana product, jika berjaya akan jadi dropshiper yang sah.
nak kena jual 5 botol tu dia bagi seminggu.

dalam seminggu aku promote.
macam-macam cabaran aku dapat.
ada yang tak serius buyer la.
ada yang nak patahkan semangat aku lah.
ada yang bayar lambat la.

seminggu kemudian aku tak berjaya.

memang payah !
aku tahu, diorang yang buat business online ni dulu pernah berada dalam situasi aku sekarang.
sekarang tengok. mereka berjaya tanpa putus asa.

MyLittleNote:: minat aku terhadap berniaga tak akan pernah pudar walaupun gagal berulang-ulang kali. jya nee!


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...