Sunday, June 7, 2015

Kecelaruan Identiti

korang pernah tak mengalami kecelaruan identiti?
kecelaruan dimana anda tidak kenal siapa diri anda.
tidak tahu bakat anda.
juga tidak tahu kebolehan anda.

mana tahu anda seorang yang berbakat besar?
(penulisan ini ibarat seperti promoter pulak. maafkan saya *monyet menutup mulut*)


kecelaruan identiti. eh, siapa anda?
[lukisan diatas atas air tangan penulis blog ini: Hanamiko Sakura]

dulu. ingat tak zaman sekolah tadika cita-cita anda nak jadi apa? bila melalui cabaran doniawi ini. cita-cita anda bertukar. memang benar lah kata-kata ini; manusia merancang, Allah yang menentukan . orang kata, kalau nak jadi sesuatu itu yang penting niat kena betul. bila niat dah betul tu, lepas tu kena istiqamah sikit. bukan sikit, kena banyak!


contoh niat nak jadi yang lebih baik. kena tambahkan perisa pengorbanan iaitu istiqamah. istiqamah itu payah nak buat. tsk tsk.


kadang pun blog pun boleh kecelaruan identiti. hehe.
kecelaruan nak buat gaya penulisan seperti apa. sama ada lawak. santai. formal. atau lain-lain. lain orang lain caranya. 
lagi satu, design blog nak buat macam mana. anime? formal? atau santai?

iman manusia ini naik dan turun.
tidak tetap seperti malaikat.
tidak naik seperti para rasul.
tidak turun seperti orang fasik.

MyLittleNote: hai awak. saya dah sampai kampus ni. fighting for last sem. jadi super senior tu. wuuu~ jya ne!


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...