Friday, November 6, 2015

Divorce Lawyer in Love

rasa macam dah lama pula tak cerita pasal drama korea. last cerita pun ntah entri bila. tapi apa pun aku nak cerita satu cerita yang tetiba menarik minat aku yang bertajuk Divorce Lawyer in Love. nak katakan drama ini boleh kurang kelakar la. sebenarnya banyak juga drama yang menarik minat yang telah aku tontoninya. disebabkan masa tu tak da masa nak cerita dekat blog. ya la tu *tangan di bahu, mata jeling atas*

drama ini telah ditayangkan pada tahun 2015 di penghujung bulan 4 sehingga awal bulan 6 di korea. manakala di malaysia baru ditayangkan di ONE. mempunyai 18 episod dimana setiap episod ia akan menceritakan pelbagai kerenah kes penceraian yang perlu mereka selesaikan.



synopsis
Ko Cheok-Hee worked as a lawyer and she would do anything to win her case. So Jung-Woo was her office manager. He pointed out any mistake made by Ko Cheok-Hee which irked her. Their relationship was rocky at best.
Now, they meet again at a law firm, but So Jung-Woo works as a lawyer and Ko Cheok-Hee is the officer manager.  
nak cerita dengan lebih lanjut tentang drama ni pun aku tak reti sebab baru tengok. apa yang aku dapat dari drama ni. sudah semestinya dapat melihat rekabentuk dalaman gaya orang korea. ayat yang paling deep bagi aku. 
ibu bapa akan menangis di depan anak-anak mereka apabila anak mereka di ambil orang.
sebab tu bila anak-anak perempuan yang akan bernikah, mungkin ibu atau ayah akan menitiskan air mata kerana tanggungjawab mereka sudah bertukar menjadi tanggungjawab suami anak mereka.
MyLittleNote:: misi mencari kerja! jyaa ne!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

1 comment:

  1. foodgasm tak dapat pegi sebab da plan nak shopping hurmmm

    ok saje reply kat sini :P

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...