Tuesday, June 5, 2012

Naqib atau Naqibah...

Bismillahirrahmanirrahim.

Naqib atau Naqibah. Ialah nama gelaran bagi pembimbing yang bertanggungjawab bagi sesuatu Usrah yang dijalankan. Naqib/ah ialah seseorang yang secara sukarela menerima amanah menjaga dan sedia membangunkan ahli-ahli Usrah dari hari pertama usrah diadakan hingga ke hari akhir Usrah.[^_~] dan gelaran Naqib untuk lelaki manakala Naqibah untuk perempuan.

Sumber :: Tip & Trik Usrah.


Dapatkan buku ini sekarang jika anda teringin membentuk sebuah usrah yang sumpah osem [^ 3 ^] (sambil promote sekali)

MyLittleNote :: ada seorang hamba Allah ni tanya aku apa itu Naqib/ah. jyaa!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

10 comments:

  1. Terima kasih bagi tahu info ni. Serius selama ni tak penah dengar pon term ni -.-

    ReplyDelete
  2. Bgsnya baca buku mcm ni sgt ilmiah tabik pd tuan blog

    ReplyDelete
  3. kat umah ct, setiap ari selasa akn diadakan usrah...akan ada ustazah yg dtg bg usrah tu..tp untuk suri2 rumah je la :)

    ReplyDelete
  4. sekolah dulu2 ada ar msauk dlm usrah.. heee~~

    ReplyDelete
  5. suke entry ni . kite perlukan bimbingan kan. hehehe

    ReplyDelete
  6. ic ic....terima kasih kerana sudi berkongsi... :)

    ReplyDelete
  7. ada jual online tak buku nie awak?

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...