Sunday, June 17, 2012

Omedetou...

Bismillahirrahmanirrahim.

keputusan second intake UPU dah keluar 14 June hari tu. Itu lah 14 June yang aku nanti2kan. Yang semua dok fikir ada apa dengan 14 June. So, dengan rasminya aku bagi tau yang aku tak dapat untuk second intake tu. Takpe. Never mind. Mungkin ada hikmah disebalik ini. Dan mungkin juga Allah dah sediakan yang terbaik untuk aku. Siapa tahu kan. :D takpe, takpe. Jangan pujuk aku. Aku tak sedih pun. ;P makcik dan kawan2 semua dah pujuk. Makcik aku tak puas hati sebab result aku okey. Tapi kenapa tak dapat. Bila diselidik. Laa~ rupa2nya aku salah isi. Urm. Sabar jelah. Tapi, aku dah buat perancangan yang terbaik untuk kali ini. Insya-Allah. Rezeki aku mungkin dengan cara ini. Doakan ye kawan2 =)

Mungkin dalam bulan 12 aku baru masuk sambung belajar. Kalau orang lain, mesti dah penat menunggu. Bagi aku, tak apa. Tunggu dan sabar. We will see and wait. Sekarang ni aku dah dapat lesen pelepasan dari ibu dan bapa untuk cari kerja. Dan bila aku dah kerja nanti, mungkin juga blog ini akan terabai. Kalau tak hapdet pun aku akan terjah teratak korang. Okey ;)

Menyesal tak ambil matrik? Naa~ tak menyesal pun. Sikit pun tak. Malah hati ni happy semacam. Hehe.

10 June 2012. Lahirlah putera kesayangan kak Hanis dan suami kedunia. Alhamdulillah. Omedetou kak Hanis-san :) teringin sangat nak bagi hadiah dekat akachan Ken Hamza. Tapi tak tau pulak alamat kak Hanis dekat nihon tu. Tapi, aku dah buat hadiah doodle untuk akachan Ken Hamza.


Ampun kak Hanis kalau doodle ni comot dan tak cantik. Tak bubuh nama akachan Ken Hamza sebab masa tengah buat tu tak tau lagi nama dia. Hehe. sekarang ni dah tau ^_^. Terimalah hadiah yang tak seberapa ni kak Hanis ^_^

MyLittleNote :: rasa macam nak menghilangkan diri dari dunia blog jap. hihi jyaa!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

26 comments:

  1. anak saudara akak pun x dpt kat mn2.. sdgkan result gempak jerk... ank sedare yg lain dpt sikit tp dpt universiti... tp yg pasti tetap ade hikmah yg tersembunyi...

    ReplyDelete
  2. its okeyy insyaAllah adalah rezeki tu okeyy?

    sementara tunggu bulan 12 tu mcm2 kot benda manfaat boleh buat. ;)

    ReplyDelete
  3. zaza pun xdpt upu walaupun guna skm result ok...xde rzki...xpelah

    ReplyDelete
  4. Betul betul betul. Maybe rezeki sis bukan dekat situ. hehe. All the best =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/my-birthday-on-this-year.html

    ReplyDelete
  5. waaa...kiutnyer doodle tu....tahniah tul dorg...

    *adik ct pon xdpt jugak...skrg dia nk g poli..huhu

    ReplyDelete
  6. takpe pasal uni tu, tak lari mana kejayaan tu kalau memang ditakdirkan, ye idak? tahniah, akak dah beranak. hahaha..kidding.

    ReplyDelete
  7. takpe pasal uni tu, tak lari mana kejayaan tu kalau memang ditakdirkan, ye idak? tahniah, akak dah beranak. hahaha..kidding.

    ReplyDelete
  8. kawaii...nama pon ken.macam street fighter nye watak lak.hehehe

    ReplyDelete
  9. xpe..jgn bersedih..sy pUn pnh alami perasaan mcm awk bile cek upu xdpt t'utme mse lps spm dlu..xpe..yg pnting msh de niat nk smbg stdy tu..

    comey nya baby tu..huhu

    ReplyDelete
  10. ramai juga yang dah bekerja tetapi masih belajar... sekarang nak belajar dah mudah, banyak caranya..

    ReplyDelete
  11. good luck for further stdy.
    InsyaAllah ade rezeki tuh . cuma lmbt sikit je. sbr k .

    comel doodle tuhhh

    ReplyDelete
  12. kerja ke nanti.. jgn luper sy lak.. keh2.. nak sambung pe nanti??

    ReplyDelete
  13. alololooorrrr comell nyerrr...heee~

    ReplyDelete
  14. x per biler pun janji ada rezeki nak sambung khen...kawaii nyer doodle ken kun tue....

    ReplyDelete
  15. comel doodle..hehe..jgn give up tau sambung blaja..hmm..bg adiela,upu nie lbeh kpada luck je..ramai yang result gempak,tp still xdpt msuk ipta..xpe,maybe ada hikmah yg lain kan :D

    ReplyDelete
  16. lisa pun x dpt UPU tu tapi takpe. Rezeki kat mana-mana kan :) Comelnya doodle untuk anak k.Hanis & suami dia !!

    ReplyDelete
  17. xpe bukan rezeki lagi..cuba lagi insyaAllah ada peluang lain ye :)

    ReplyDelete
  18. ingat lagi dulu masa menunggu...gemuruh gilerr gilerrr wehhh...hehehehe

    ReplyDelete
  19. x per...mungkin rezeki awak kat tpt lain kan..kerja sementara pon best ape.at least ade duit sendiri :)

    ReplyDelete
  20. tak pe dik. ade hikmahnya. :D


    aloloo. comel benor ken hamza ni. :D

    ReplyDelete
  21. ade rezki ni cume lmbat atau cepat je... insyaAllah ade nanti... hee xD

    ReplyDelete
  22. gudluck kire ok la dapat masuk gak.. kene usaha lebih la.. jgn ditakuk lame lagi..=D

    jom layan kejap..=D
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

    ReplyDelete
  23. Adik akak dulu pun frust..result ok tapi tak dpt memana. 2nd intake baru dpt..pra akaun uitm. tp takmo sbb akaun. lastly masukkan kolej uia sbb dia asik bersedih.

    Apapun, lalui semua dgn tenang. semua ni pglmn.

    *comelnya doddle tu..pndai buat!

    ReplyDelete
  24. kegagalan mengajar kita mengenal kesilapan..

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...