Friday, June 22, 2012

Mimpi yang Pelik...

Bismillahirrahmanirrahim.

hampir seminggu aku tak jenguk blog kesayangan ni. Menjenguk teratak teman2. Rindu sungguh. Itu belum lagi sebulan, setahun atau err… Sejak kebelakangan ni mimpi aku sangat pelik. Sehari sebelum ujibakat MasterChef pada 16 June hari tu, aku ada mimpi yang aku masuk MasterChef. Lepas tu kena tegur dengan Chef Jo yang aku masak tak sedap. Alahai~ dari mimpi first time lagi. Asal aku masak tak sedap. Tak sedap aku masak. Petanda apakah itu? Naa~ mimpi mainan syaitan je. Nak aku masuk MasterChef? Urm, kena fikir 2 atau 3 kali. Ilmu aku tentang masakan pun cetek. Pernah sekali buat experiment nak buat resepi baru. Oh tidak! Hancur…

masterchef australia gitu.. keh3 [Kredit]


err… apa aku merepek ni???

Walau apa pun, sebagai seorang wanita yang sukakan aktiviti masak memasak ni. Aku menginginkan dapur yang lengkap dengan segala peralatan memasak. Bukan setakat periuk belanga. Tetapi… peralatan memasak yang amat diperlukan oleh seorang chef bertaraf antarabangsa. (cehh~ beranganlah kekononnya ><)

MyLittleNote :: Selamat menyambut bulan sya’ban ;) dekat kampung aku ni dah ada yang mula main mercun. Konon2nya nak sambut ramadhan lettew… hehehe. Jyaa!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

34 comments:

  1. tong gas jgn lupa... kena beli tu...
    huehuehuehuehue

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a la.. nasib baik pakcik ingatkan.. penting tu.. hehehe

      Delete
  2. ade la tu rezeki jadik master chef lepas ni . hehehe ^^

    ReplyDelete
  3. abislah kalau mimpi jadi kenyataan.. masak asalkan boleh makan. sedap belakang kira.. as long as xda saper pengsan kan..;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... kalau masak da tak sedap.. tak ada sapa nak makan.. har3

      Delete
  4. penangan masterchef dan chef jo. tp tgok chef jo mcm scary sikit.

    ReplyDelete
  5. Smpai termimpi2 comel jek hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda yang minat tu lah sampai ke mimpi.. hihi

      Delete
  6. ai plak baru jer tgk master chef celebrity kat utube tue baru tgk ep 11 ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tengok masterchef celebrity tu memang lawak sb ada angah.. hehe

      Delete
  7. wah...bagus lah suka memasak...buat la resepi baru....biar ct jd pengadil..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus2x ;) sekurang2nya ada juga org yang merasa.. haha

      Delete
  8. tak gune jugak kalau peralatan da cukup tp skill tak de . tul tak . papepun kt msia ni bnyk kursus memasak . jgn segan2 isi borang k . hehehe

    ReplyDelete
  9. haa, mana tau dari mimpi jadi kenyataan. :D

    ReplyDelete
  10. petanda tu.... mane tau pro dlm masak memasak nanti... hehee xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. oleh itu panggil saya chef Hanamiko Sakura XD hahaha

      Delete
  11. L suka masak air je.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. L jadi tukang masak air untuk saya je la... kihkihkih

      Delete
  12. ni msti tgk masterchef sampai mimpi ek..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a.. dah teringin sangat nak jadi pro.. hihi..

      slalu juga layan citer2x dekat afc ^_^

      Delete
  13. dekat rumah saya pun ada bunyi mercun la hari tu...

    ReplyDelete
  14. lady malas msk.. plus x sempat msk..

    ReplyDelete
  15. aik. masuk ujibakat master chef ke??


    skrg rajin tgk master chef selebriti. lawak telatah diorg. masak macam nak reban. hahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh tidak! memang tak masuk lah ujibakat tu... hehe

      kan3
      lawak tengok diaorang.. tapi tu tabik la jugak sebab serius terror masak XD

      Delete
  16. hahaha layan je laaa ...ekekekek :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. layan apa ek? masterchef yep? hehe ke Mr Clive pandai masak?
      mesti terror ni.. hehehe

      Delete
  17. minat makan jer hehehehe boleh tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2.. bagus2..
      HS masak TP tolong makan.. hahaha!

      Delete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...