Friday, May 8, 2015

Yang mana satu nak cerita !

Assalamualaikum.
Salam Sejahtera.

mungkin aku agak busy nak update cerita baru. sebenarnya sekarang aku tengah runsing tentang test JPJ. wahaha! dah tua-tua baru nak ambil lesen. yela kan, macam mana dah tua baru ambil lesen. semua kos perbelanjaan lesen L ke P seterusnya CDL atas tanggungan diri sendiri. tak ada supporter mana-mana serta biasiswa atau pinjaman bank. kuikuikui. melampau la kan nak buat lesen minta biasiswa dengan pinjam bank. oleh disebabkan aku amat gemar merempit menggunakan motor, maka aku ambil lesen motor dan kereta sekali gus. heyy~ memang pening la kan nak ingat RPK serta RSM motor dan kereta. dua-duanya amat berbeza. yang paling aku sedih sekali, aku tak boleh ingat sangat RSM kereta. RSM motor boleh counter. isk isk isk. RSM kereta bila dah semangat menghafal, bila naik je kereta. glup! aku lupa. oh tidak! boleh tak aku nak tampal nota dekat dashboard? hahaha.


okey,
test JPJ satu hal. hal yang lain pulak. alhamdulillah, start 8 June 2015 mula lah perjalanan hidupku sebagai pelajar semester terakhir dalam bidang diploma rekabentuk dalaman. nama peymos amos; ID (interior design). untuk last sem ini tugasnya kena buat ala-ala life project. yala kan, pengalaman praktikal dah ada. tak kan nak buat project setaraf budak part 1 hingga part 4 kan. tapi malangnya tak start apa lagi pun macam collect data, SWOT analysis. dan dot dot. (kalau cerita melebih tak kemaunya pembaca terkulat-kulat nak faham) walauapapun, untuk last sem ni kena all out. kata senior dulu-dulu. last sem ni sakit sikit. ada yang cakap; last sem ini agak senang juga la dapat dekan. in shaa Allah.

sempena cuti sem ni, moh la kita tidur puas-puas. nanti dah masuk sem bermula lah membelaan eyes beg untuk tahap ke berapa ntah. sigh~

dannn.
cepat benar masa berlalu. pejam celik dah dekat 3 tahun belajar. macam semalam je baru dapat panggilan pergi temuduga. kemudian surat tawaran belajar. oh hai! saya budak part 1.

MyLittleNote:: last sem ni kita collect la memori bebanyak ya! haha. jya nee!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

7 comments:

  1. Hehe msti Interior design u cantik.. aini dulu ambik ID jugak pastu mcm xleh masuk so aini ambik GD stands for Graphic Design.. sekarang bekerja sbg finance assistant..wawawa... si my GD work most of the time i use for my personal hobby je..hehehe

    good luck on ur upcoming last sem.. wihs u all the best. selamat beristirehat ya..tata

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, biasa-biasa je la work saya. hehe

      jauh benar dari GD ke finance. wow

      Delete
  2. yeayy dh nak habis diploma lah akak. Nanti akak degree still kat sri iskandar ke apa?

    serius dh lama x dgr kabo beritaa~ saya dpt unimas T^T uhuhuh

    ReplyDelete
  3. hai cik adik, dah bangun tido blm? cuti sem kan? :D

    akak dulu pun amik lesen keta masa thn 2 kat U. Guna duit sendiri, kerja kilang masa cuti sem. Hehee..puas ati tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. bangun da ni, takkan nak jadi sleeping beauty sepanjang hari. haha

      kan, rasa seronok bila guna duit sendiri. haha

      Delete
  4. All the best to you. Semoga sukses dlm study.

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...