Cuti Semester Sesi Julai Ogos 2018

bismillahirrahmanirrahim


setelah sekian lamanya aku tak menulis apa-apa diblog marhaen ini. terima kasih kepada mereka yang sudi jejak. sistor is so happy and terharu. sobs :') oh ya, sebelum aku mulakan cerita ini aku nak share sad story. masa final exam lepas raya hari tu aku demam teruk sampai kena suspect denggi dengan doktor. demam seminggu je pun dah kena suspect padahal bukan teruk sangat. siap doktor sahkan positif. what!? bila pergi hospital MA tu cakap, "ini bukan denggi dik" maka aku pun berhuhu depan MA tu sampai rasa nak terjelepuk sebab tak tahan sangat berdiri lama :') memang aku akan demam setahun sekali dan akan kena seminggu macam tu. malangnya ujian ini ditetapkan ketika waktu musim final exam. MashaAllah! ujian dia sangat berat waktu ketika itu. and now I pass it with flying colours! thank you Allah!

seminggu setelah itu, maka aku pun teruskan dengan pencarian kerja parttime sebab aku bukan sejenis duduk diam. tak bosan mereput dekat rumah cuma amat bosan dan sakit bila nak berjimba takda duit. maka kena lah pepandai cari duit sendiri kan. cuma kali ni aku tak sambung berskim khidmat pelajar dekat PTAR Puncak Alam lagi dah. memang staff kat sana memanggil aku but aku prefer kerja sendiri dengan menjadi runner surprised delivery. apa yang best jadi surprised delivery ni? masyuk memang masyuk, tapi aku dapat pengalaman travel alone ke sekitar Selangor dan KL. aku pernah sampai ke Bangi, Kajang, Rawang, Banting, KL dan lain-lain lagi yang aku rasa macam nak semput mengejar waktu bila tempat tu jauh ya amat. dan aku dapat tahu selok belok jalan sekitar Selangor even aku memang rakyat negeri Selangor yang berasal dari Klang ni. (sebenarnya aku cuma tahu jalan area Sabak Bernam, Klang dan Shah Alam je. kihkihkih)

by the way, surprised delivery apa yang aku buat ni?


yess! i do this. rasa seronok bila buat kejutan dekat orang tengok muka-muka mereka yang terkejut serta menghargai hasil tangan seni kita. aku ada juga buat runner untuk balloon selain surprised delivery ni. bila aku buat kerja macam ni, ada akak tu bagitahu aku

"you have a talented to make the bouquet, why not you just do your own business"

maka, terhasil lah business sendiri
Surprised by Triple H

please-please follow instagram ini ya!

nak whatsapp terus pun boleh!

okay, nanti kita bersambung kembali apa aktiviti cuti sem aku ni selain berbusiness. this activity is more memorable that I would cry

MyLittleNote:: done siapkan assignment kita berblogging. hehe. jya! mata ne

Comments

  1. bagusnya cuti sem pun kerja. bagus bagus dik kipidap.. btw enjoy ur break =D

    ReplyDelete

Post a Comment

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.