Friday, April 29, 2011

Bukit Kapar Banjir Besar!!!!!

balik dari archery tournament,, Kampung Bukit Kapar dilanda banjir besar.....wow,,,,sedih aku....nak menangis pun ada.....huhuhu...pertama kali ku melihat banjir besar di kampungku sedemikian rupa.....em2....


urm...teruk2.....

alhamdulillah....akhirnya dapat jua aku banggakan sekolahku.....banggakan diriku....sudah.....banggakan kedua ibubapaku.....sudah......banggakan sekolah.....sudah.....sekarang tinggal banggakan daerah.....banggakan selangor......dan banggakan malaysia.....insyaAllah.....

archery tournament tadi memang memenatkan.....kakak yang selama ini yang melatih diriku ni telah menunjukkan arah yang betul semasa tournament......dan akhirnya.....aku membawa pingat gangsa untuk sekolahku......ketika itu,,memanggelabah.....tak sangka...terkejut...perasaan ini bercampur baur.....hahahaha....ketika hendak mengambil hadiah....terlupa pula tentang sijilnya.....semua orang gelak....malunya.....hehehe.....dapat ais-krim percuma......(ada orang belanja^_^).....dapat RM10 dari kakak jurulatihku.....dapat apa lagi ye...entahlah...lupa....^_^



-created by-
Hanamiko Sakura
mood : happy...^__^ + sedih :(


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Wednesday, April 27, 2011

Geram!!!

hari ini ada archery tournament.....geram dengan budak2 sekolah mana entah....(sebenarnya tahu budak sekolah mana.....tapi dirahsiakan)bukan apa.....budak2 tu da lah lelaki.....kalau lelaki.....paham2 lah.....suka kacau budak perempuan.....ada je.....tak di sekolah......di luar sekolah......ada je budak lelaki nak kacau......nak mengurat, cakaplah mengurat......adoiyai.....huwah2....sapa je nak dengan aku ni.....hehehe.....

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : bahagia ^___^


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Sunday, April 24, 2011

ce cete....

hehe, ada orang jealous dengan blog aku lah....hehehe....orang tu adalah....
bila aku tenung aku punya blog yang penuh dengan gambar twilight, aku rasa malu pulak, tak tahu kenapa??? agaknya sebab aku tak berapa pandai speaking or sekarang aku dah tak minat twilight lagi??? kadang2 aku malu untuk berkongsi minat dengan orang lain....sebabnya aku akan berangan dengan minat aku tu......hehehe terkantoi pulak......hurm....entahlah,, aku kadang2 terfikir juga yang aku teringin nak belajar kat oversea,, gara2 terjebak dengan cerita twilight lah ni....tapi siapalah diriku ini,,, hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong.....ada hati nak belajar kat oversea......lagi pun my lovely mother pun tak bagi belajar kat luar negara......sebabnya,, ibu aku cakap orang yang belajar kat luar negara ni orangnya nanti jadi sombong,,, yeke?? aku rasa tak....sebab orang mencari ilmu kerana ALLAH S.W.T,,,, right??? sebab utama aku nak belajar dekat oversea pun sebab nak cari ilmu.....dan aku nak belajar berada ditempat orang....tak adalah terperuk kat bawah tempurung.....well,,,,apa pun.....do the best....^______^


jeng3, siapa pulak minah ni????hehehe....




Aku rasa aku tak boleh menjadi orang yang matang…..dan aku juga rasa yang aku tidak boleh menjadi orang Bandar sebab aku tidak biasa dengan suasananya, penduduknya atau masyarakatnya…..kalau di pekan memang aku biasa sebab aku berasal dari kampung…..so, the moral of story…..how could I want to continue my studies? I mean, university is also at city. When meet the people, I could be nervous. Wah speaking Nampak…..hehehe…..hurm…that my problems. Tapi bila aku di pekan, tak rasa nervous pulak….heis aku ni….agaknya aku memang dah ditetapkan menjadi countrywomen forever and ever…...





-created by-
Hanamiko Sakura
mood : entah, nak kata happy macam tak happy, nak kata tak happy macam happy....so the conclusion is my mood was in the middle....fullstop....


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Saturday, April 16, 2011

Twilight lagi.....

oh my God.....
aku nampaknya dah betul2 giler dengan cerita twilight.....
sanggup download lagu.....
sanggup tukar backround picture blog dengan gambar Edward Cullen dan Bella Swan......
ohh!!!!tak ape,,,lama2 pun bosan juga dengan cerita twilight ni macam aku dah bosan dengan cerita harry potter.....
tapi belum lagi tahap bosan giler.....
hehehehe


-created by-
Hanamiko Sakura a.k.a Honey Cullen
mood : amboi, nak jadi vampire juga ke....
ish2...tapi bukan Hanamiko Cullen tau....
tak sesuai nama jepun bergabung dengan nama orang putih......
tak sesuai...tak sesuai....
right now i'm Honey Cullen.....hehehehe


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Twilight Soundtrack......

Linkin Park - Leave Out All the rest

I dreamed I was missing
You were so scared
But no one would listen
Cause no one else cared

After my dreaming
I woke with this fear
What am I leaving
When I'm done here

So if you're asking me
I want you to know

[Chorus]
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed

And don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory

Leave out all the rest
Leave out all the rest
[End Chorus]

Don't be afraid
I've taking my beating
I've shared what I've been

I'm strong on the surface
Not all the way through
I've never been perfect
But neither have you

So if you're asking me
I want you to know

[Chorus]
When my time comes

Forget the wrong that ive done
Help me leave behind some
Reasons to be missed

Don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory

Leave out all the rest
Leave out all the rest
[End Chorus]

Forgetting
All the hurt inside
You've learned to hide so well

Pretending
Someone else can come and save me from myself
I can't be who you are

[Chorus]
When my time comes
Forget the wrong that ive done
Help me leave behind some
Reasons to be missed

Don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory

Leave out all the rest
Leave out all the rest

Forgetting
All the hurt inside
You've learned to hide so well

Pretending
Someone else can come and save me from myself
I can't be who you are
I can't be who you are 

 

powered by lirik lagu indonesia

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : happy sebab baru download lagu ni....hehehehe


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Friday, April 15, 2011

Kisahku yang agak happy....^_^

haha...rindu giler dengan blog aku....rasanya dah lama tak update.....maklumlah....sibuk memanjang....well, orang terpenting lah katakan....hahaha.....sekarang aku nak cerita bahawasanya aku dah jatuh hati dengan twilight.....wahhh....giler2 jatuh hati dengan movie twilight.....lagi2 dengan wataknya, Edward Cullen.....so handsome......ye, aku tahu bahawasanya aku dah ketinggalan zaman.....twilight tu sebenarnya dah lama dah......aku pun perasan....tapi aku rasa bosan pulak dengan cerita tu.....well, masa tu aku tengah giler dengan cerita harry potter.....so aku tak layan twilight......tapi bila 2 hari yang lepas, after i'm watching that movie......wow, terus jatuh cinta....aku sebenarnya tak tahu yang cerita twilight tu fasal vampire, kalau aku tahu, dah lama aku tengok.....aku fikir, cerita twilight tu cerita magic je......macam serigala jadian......rupa2nya tidak......huhu.....aku memang pantang kalau cerita tu mengesahkan percintaan vampire dengan manusia.....lagi2 kalau vampire tu lelaki.......a male vampire kan cool.....romantik.........so sweet....i like it......selepas aku cari maklumat fasal hero twilight.....rupa2nya dia ada juga berlakon dalam filem harry potter,,,opsss.....tak tau pulak......aku belum tengok cerita harry potter and the goblet of fire.....hahahaha......terkejut besar bila dapat tahu yang heroin twilight sama birthday dengan ku.....hahahaha







petang tadi aku ada training volleyball.....best....dapat jersi baru....siap ada nama aku sekali....huhuhu.....esok hari isnin aku ada tournament volleyball.....hope menang.....hehehehe.....

-created by-
Hanamiko Sakura
mood-happy sebab fasal movie twilight^_^


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Saturday, April 2, 2011

hehe...jangan marah....


aku nak tunjukkan gambar ni pada kawanku bahawasanya conan edogawa atau shinichi kudo amat sesuai dengan ai haibara...... hahahaha..... saja je nak bagi cemburu pada dia.....kepada peminat2 detective conan......i'm sorry.....hehehehe

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : memang happy sebab nak kenakan orang....hehehe....^_____^


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Sekolahku…^_^

Sekolahku akan popular tak lama lagi….
Nak tahu kenapa???
Ada artis cilik datang…..
Dimana lagi…..
Sekolahku lah…..
Hurm……
Aku bukan seorang yang jakun tengok artis ni…..
Kalau super junior ke ss501 ke ft island ke cn blue ke…..
Baru aku jadi jakun……senang kata jadi batak……
Hehehehe…….

-created by-
Hanamiko Sakura
Mood : agak happy lah…. -_-


:: Copyright Hanamiko Sakura ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...