Sunday, February 24, 2013

Mengembara ke Kellie's Castle

sudah sedia maklum.
kepada pengikut-pengikut instagram saya.
err.. saya? (suara slow)

yang kini aku hangat dok post gambar Kellie's Castle.
hangat la kot. baru dua keping.
never mind. saje aku nak bubuh dua keping.
sebab upload gambar dekat IG nampak buruk bebenor.
so. and the really.
as a 'sakai' and the 'poyo' 'berangan' nak jadik photography.
tu diaa.
cerita saya bersama gambar kenangan di tempat misteri ni.

hi hi hi hi (tone bunyi sesuatu mengilai)

jeng jeng jeng (muzik saspen)

lap peluh.
bulu sudah meremang kot.
 wakaka!

I like this warning :D

bangunan ini menggunakan dinding jenis English bond.
tu diaa. aku sudah bebel pasal building construction and material.

all of us yang join this travel.
(broken english meh! -__-)

yang besau tu namanya Kellie's Castle.
yang kocik molek macam nak runtuh tu namanya Kellie's House.
runtuh sebab perang dunia ke 2

gaya macam istana ni dia yang punya je. :b

classmate and roommates

I love it this picture sebab ada rainbow. XD

oh ye.
nak tau sejarah pasai tempat misteri ni.
mung search sendiri boh.
muahaha!

tapi yang di-search tak akan keluar.
(mungkin -___-)
katanya.
dengar cerita.
(cerita yang ditampal pada dinding. kiranya tampalan pemberitahuan)
ada pengunjung or what else yang nampak or jumpa si roh Kellie ni.
dan juga anak perempuannya.
roh Kellie dilihat di koridor dalam istana ni.
manakala anak perempuannya yang aku tak ingat sapa namanya.
kelihatan dipintu biliknya.
kelihatan seperti budak-budak berumur 6 tahun.

jeng jeng jeng.
*lap peluh besau*

dalam istana ini juga ada terowong rahsia.
dimana aku teringin nak menyelusuri terowong berkenaan.
tapi malangnya ditutup buat keselamatan pengunjung.
pengakhiran terowong itu.
katanya.
kuil hindu.
by the way, sederet Kellie's Castle ni banyak rumah orang india.
no wonder si Kellie ini terbukti amat berterima kasih kepada bangsa-bangsa hindustan ni.
sebab mung search sendiri dekat wiki boh.
wakaka!

apa yang aku tak puas hati.
bila berjalan dengan orang yang tak suka travel.
macam ni lah jadinya.
sikit-sikit.
I NAK BALIK U, PANAS TAU! AUW!
(ayat pembohongan semata-mata)
-___-
maka.
kami pun tak sempat nak menyelongkar kawasan istana ni sepuas-puasnya.
sampai aku terlupa nak jenguk sebentar menonton gaya budak jakun pada kejadian Allah SWT ni.
iaitu pokok berwajah beruang.

gambar ndak ada bah.
tapi bila nak skodeng-skodeng cari gambar tu dekat pakcik gugel.
aku pun terjumpa la En Telor Power! post pasai istana ni. KLIK SINI  

yang paling memalukan dan kelakar.
aku terrrjadi model tak bertauliah pada seorang auntie dan uncle ni.
dengan wajah blur aku. ter-snap lah aku, sorang classmate dengan uncle tu.
haish. diorang pun gelak sakan + happy.
MyLittleNote:: yang paling semangat sekali aku dengan Ana (yang berbaju putih) sebab kami suka travel. XD jyaa ne!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

4 comments:

  1. betul ramai cakap camtu. Cikgu saya kan kan dia kata orang nampak perempuan kat tingkap tu. saya tgk gmbr akak pun rasa macam, "err" AHAHA, teringin nak pergi.

    Bukan sebab nak tahu kisah misteri sebab bangunan ni cantik :D

    ReplyDelete
  2. mest best dapat gi sini...

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat pi jenjalan. *dengki*

    ReplyDelete
  4. Bestkan seni istana disitu walau pun tak siap lagi.

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...