Friday, April 5, 2013

Cuti Terjun : Lumut - Pangkor

cuti terjun. mengambil ayat dari perkataan bidan terjun.
motip?
nda tau.

memandangkan cuti sem aku dah start.
dan memandangkan aku dah habis exam yang paling awal berbanding roommates yang lain.
oleh itu.
aku menghabiskan sedikit waktu untuk berlibur sebelum pulang ke negeri asal.
dan menjadikan kolej ini sebagai rumah tumpangan sementara.

memang asalnya nak pergi Lumut je.
tapi. tulah.
haish!
(geleng kepala)

diingatkan supaya.
kalau nak memilih pasangan untuk travel sila pilih dengan betul.


memulakan perjalan pada jam 1015.
malangnya. menunggu ketibaan bas hampir 1 jam 15 minit.
jadi, mengambil masa selama sejam setengah untuk sampai ke destinasi.
sambil-sambil tu sempat tidoq dalam bas.
masyukk!


sampai saja.
azan zohor berkumandang.
jadi, lakukan yang wajib dahulu sebelum lakukan aktiviti yang lain.
setelah itu. mengisi perut (sarapan + makan tengah hari.) di kedai mamak yang berdekatan.


padan muka hang!
senyap-senyap aku masukkan gambaq hang dekat blog aku.
HAHA!

memang perancangan awal nak melepak dekat Lumut.
aku yang suka travel plus tembak-menembak tanpa menggunakan senjata api ini terpaksa membatalkan niat untuk beraksi bersama-sama reptika ikan. cis!

maka dengan itu. makcik bertudung purple ini membuat keputusan terburu-buru dengan menyatakan hasrat nak ke seberang sana. maka, kami pun bertanya tentang harga tiket.
pfftt~ murah juga. pergi balik menelan belanja 10 hengget saorang. (maybe time ni bukan waktu cuti sekolah. yela kot)

JOM!! dengan semangatnya makcik bertudung purple ini berkata. aku pun, ikut je la.


memandangkan makcik bertudung purple ini pestime naik feri. diyo pun gelabah semace. muahaha! tu la. nak sangat.


dan menaiki feri ini pun mengambil masa selama 15 minit dan keatas.
aku sudah mula bosan. err.. bila nak sampai?
nak buat gaya ala-ala pelem titanic. segan pulak.

dan.
akhirnya sampai. disebabkan kami menyewa motosikal yang menelan belanja sebanyak 25 henget. kami pun tunggu punya tunggu tuan motor tu.

ayak Ah Sam nga.
mana ilu motor ma?

erk. talak pandai bikin ajuk cakap cina. = ='

bila kunci motor dan sekali dengan motor pun dapat. yeehak! apa lagi. melepaskan gian kerinduan bawa motor la. vrooomm vroomm vroomm...........
oh! pestime juga aku bawa motor dekat negeri orang ni. apatah lagi dekat pulau. oh em gee!


dah sampai pantai. yeay!!
maka, keluarkan camera cabuk dengan teknologi boleh membuat panggilan, sms dan mms serta wifi. tak faham? err.. guna hanset kamera ler. = ='



makcik bertudung purple. dengan girang gumbiranya selepas kena maki hamun dengan aku. hahaha! padan muka. :b


motif tulisan di batu tu? maybe saksi cinta kita berdua. euwww! kalau dah kahwin tak pe gak.


rasanya tak pernah dibuat orang pakai payung ni kat tepi pantai. = ='



tak dapat buat gaya dalam pelem titanic dekat feri. dekat tepi pantai pun jadi lah.




motif?
mengelakkan diri dari kena panahan cahaya matahari senja.
kononnyer la.


eh eh. ketam! 
makcik bertudung purple sudah mula bising. padahal aku jumpa dulu. cuma aku diam je. sebab masa tu tengah sibuk pot pet pot pet dengan ankel cina. 
ayoyo. bahasa melayu dia kureng paham sikit. maka, aku hanya mengangguk.
maafkan saya ankel. gomenei.

pasai ketam tu. isi tak de. tinggal rangka dia je. kira dah mati lettew.




and finally. I found Kota Belanda. tak puas berposing di sini sebab sudah kehabisan waktu.
takut ketinggalan feri dan bas.

err.. tak pe lah. tiga tahun aku bermastautin dekat bumi Perak ni. lagi pun dekat je. tak pe tak pe. sabar. esok-esok pergi lagi. (pujuk hatiku yang lara)


paling benci dan menyampah bila tak dapat masuk galeri ni sebab dah tutup. (gigit jari T.T)


akhirnya, kembali pulang ke Lumut.
balik tu. kami hampir-hampir ketinggalan bas. pfft~ alhamdulillah.
dan. barang yang kakchik pesan aku tak sempat nak beli sebab kedai dah tutup. TIDAK!!


and last but not least.
kbai!

MyLittleNote :: sanggup tak tidoq lagi sebab nak hapdet punya pasal. dan ini entri pertama aku yang paling banyak gambaq. (kot la = =') jyaa! jumpa di Selangor ya.

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

23 comments:

  1. akak pernah ke Lumut,berpeluk sakan dgn replika ikan2 yg besar2 kat situ hehe...memborong bilis bermata biru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat lumut tak sempat nk shopping apa-apa lagi kak :)

      Delete
  2. awak le tu yg dok buat gaya titanic kan? ehee..

    akak dulu pegi pun dgn geng yg kepala gila2..abis dipanjatnya kota belanda tu sbb nak posing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, macam mana akak tau saya yang buat gaya titanic? hehe

      kat kota belanda tu masih tak puas lagi kak nak berposing.. lain kali datang lagi :)

      Delete
  3. teringat plan ke pangkor yang tak jadi jadi lagi. huhuhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni, pergi pangkor yang tak di plan.. hehe

      Delete
  4. Last pergi pulau pangkor darjah berapa xtau.. Rasa mcm xda memory lgsung dkt sana.. X ingt lgsung.. Huhu.. InshaAllah one day pergi lg :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi masa kecik2 memang tak ada memori. hahaha, inshaAllah. one day :)

      Delete
  5. seronoknya tgk..xpernah lg pergi pangkor.huhu

    ReplyDelete
  6. untunglaa buat gaye titanic... ehhehee
    nak buat jgk r pasni... ekekeke

    ReplyDelete
  7. hi awak.
    apa khabar?
    lama xdtg...heheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye awak juga :)
      sihat2...
      rajin2 lah dtg sini ye.. hehe

      Delete
  8. asal ramai yg p pantai ni??? hehehe :P

    ReplyDelete
  9. Ahkak nda sampai sini lagi pulau pangkor... lumut jauh sekali. ...

    ReplyDelete
  10. eh2.. bukan dah komen ke aritu entri ni.. aishhh

    ReplyDelete
  11. Subhanallah, seronoknya akak. Tak penah lagi ke perak ni, ni rasa nak memberontak ni T_T

    ReplyDelete
  12. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  13. erm.. last pergi sini time form 3.. lamakan

    ReplyDelete
  14. tak pernah pergi rase nye. lagi kesiann kan.. hahaha ! btw , gambar titanic dkt pantai tu , kite suke laa.. hihihi :)

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...