Sunday, September 16, 2012

Melukis beramai-ramai memang syok !!

alhamdulillah. peringkat pertama yang aku harus tempuhi sudah ku redahi. (erk? apa punya gaya bahasa daa~) interview. satu ayat yang buat aku rasa macam nak lari pecut 100 meter. (apa kes?) dan aku lalui juga interview itu dengan berbekalkan segunung doa. Rabbi yasir walatu'asir. lepas habis interview, baru ku rasa. this is the best interview in my life. oh yeah~!! first time temuduga masa aku nak jadi pustakawan dulu. perasaan aku, gelabah kot. (apa punya olang!) kali ni pun gelabah gak. tetapi dapat diredakan dengan berselawat ke atas nabi junjungan besar, Rasulullah SAW. alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. aku harap, ini adalah course yang terbaik untuk aku. amin~

ujian lukisan.

setelah menyiapkan lukisan ini. ku belek tanganku. oh no! hitam legam gara-gara ratakan shadow objek menggunakan jari. urm, dah memang teknik aku macam tu. -_-' orang sebelah kanan perempuan, blah kiri lelaki. adeh, rupa encem tapi tak bawa pemadam. pemadam belacan aku juga kau pinjam ek. tak pe, sharing is caring. right? *wink

tamat ujian lukisan, temuduga pulak. perut dah berkeroncong memainkan lagu Muara Hati (hehe) gara-gara tak sarapan dekat rumah takut tak sempat sampai ke destinasi yang ingin ditujui. driver aku opkos kakchik. muahaha! semasa menunggu giliran. sekali lagi, sebelah kanan seorang budak perempuan yang berasal dari KL (tu pun aku yang tegur dulu) dan sebelah kiri, budak lelaki yang keseorangan yang cuba mahu berbual dengan aku. kehkehkeh, dia kata dekat Klang ada sawah. err, maaf lah ye. gelakkan kamu. bila aku cerita kawasan sawah selangor dekat mana dia jadi blur. rupa-rupanya dari PD orang nogori..

sesi temuduga? alhamdulillah, berjalan dengan lancar tanpa menggunakan minyak pelincir. aku orang last yang masuk, jadi orang first yang keluar dari bilik temuduga tu :) insyaAllah, ini petanda yang baik.. 

AP117
Diploma Rekabentuk Dalaman

MyLittleNote :: ahad, 16 sept 2012.. hari yang bakal memenatkan jiwa dan ragaku. ehemm~ jyaa ne!!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

29 comments:

  1. good luck akak...hehe tahniah dapat kawan baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :)

      kawan baru? err, maybe kawan sementara kot.. tanya nama pun tak.. hehe

      good luck to you too ^_^

      Delete
    2. haha, lain kali mintak email fb sekali kak. haha, trimas ^^

      Delete
    3. haha.. tengok rupa macam tak nak kawan je, xkan tetiba minta email fb hehe, tanya nama pun tak.. :)

      Delete
  2. moga2 dipermudahkan segalanya nya ei.. dpt gak sambung.. untung org pandai melukis ni.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, amin~ terima kasih kak :)

      orang yang pro matematik lagi untung.. hehe

      Delete
  3. p/s::ai nak private belog start this week so nnt leave ur email kat comment box my blog k...

    ReplyDelete
  4. diorg yg lukis same2 ngan Hani-chan tue pass gak ke interview? hehe..
    have fun drawing~!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. result interview belum keluar lagi kak :)
      hehe

      Delete
  5. wahhh. cantikklahh :D. akak memang pandai melukis kan>? hehehe kalah kott saya huhuhu btw sy nak msukkan dlm bloglist ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :)

      akak?? Df~~ kita sebaya laa~ alahai~

      hehe thanks ;)

      Delete
  6. alhamdulillah kalau interview berjalan lancar..
    nice lukisan tu. semoga maju jaya :)

    ReplyDelete
  7. Wahhh cantik tona warna dia ;D
    ni temuduga utk ap?
    ap2 pun semoga terpilih, amin..

    ReplyDelete
  8. woo... pandainyeee buat rendering... hee
    **jeles jap :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. rendering??
      apakah itu??

      maklumlah, ai bukan budak seni.. hehe

      **jeles banyak2 pun tak pe :P

      Delete
  9. mmg dlu tringin amek kos inerior design. *tetibe :D*

    insyaAllah ada rezki, dapatlahhh tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..

      insyaAllah.. amin~ terima kasih kak :)

      Delete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...