Tuesday, September 4, 2012

Ahli Baru...

Minggu ni family aku agak sibuk. Sibuk nak sambut ahli baru hujung minggu ni. Dan aku excited minggu ni aku kerja 5 hari je. weee~ 2 hari cuti, 2 hari cuti, 2 hari cuti. Yeay! ;) *sambil buat tarian hindustan* 16hb turn rumah aku pulak. Tapi maaflah ye. Tak dapat nak jemput korang sebab yang kawennya abang, bukannya aku. Kalau aku kawen, kompem korang aku jemput ye :D

Semalam hari ahad, pergi shopping dekat PKNS Shah Alam. Err, pengalaman pertama beb shopping baju. Selalunya aku suka shopping cari barang-barang dapur. Kena tukar baju tu, tukar baju ni. Heish, rimas beta! Yang paling berkenan di hatiku jika beli kain, jahit baju sendiri. Puas hati. Boleh berlagak kunun-kununnya jadi fashion designer XD

Taste aku dengan kakchik amat berbeza. Kakchik suka yang meriah-meriah. Aku suka yang kelam sikit. Tak mau lah meriah-meriah. Bukan apa, bagi aku. Aku tak nak lah meriah-meriah sebab nanti lelaki perasan. Biarlah diri ini terlindung dari pandangan lelaki bukan mahram :)

Akhir sekali. Bila aku pandang tasik Shah Alam. Aku rindu nak ber-dating dengan bestfriend aku :’) sobs. Ewahh!

MyLittleNote :: korang-korang, esok tengoklah telefilem BEDAH TONG GAS NAK RAYA dekat tv9. Shooting cerita tu dekat kampung aku tau ;)

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

29 comments:

  1. waduh2, abg nak kawin eih.. dpt kak ipar baru ah nanti kan..

    ReplyDelete
  2. Eh eh stay mana?! Shah Alam jugak ke? :D

    ReplyDelete
  3. Ak pernah sekali je pergi PKNS tu pun utk makan satay..
    ye ke mcm xpercaya first time shopping plak ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, betul la.. 1st time shopping.. xpercaya sudah.. ;p

      Delete
  4. jom dating.. haha


    jemput baca en3 baru..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/09/inilah-insan-yang-wajib-kita-cintai.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah! nak dating? err, xpe la.. xpayah la..

      insyaAllah.. nanti baca entri baru :)

      Delete
  5. ai loikeee kenduri
    letih sket nnt but yang best nyer meriah sgt2
    mkn kenduri ingatlah org jauh ni na ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. part yang jadi tuan rumah tu lah yang paling penat,
      huuu~
      hehe, nanti bila saya makan saya ingat akak okey ;)

      Delete
  6. wah nak dpt akak ipar. tahniah!

    ReplyDelete
  7. ala... tak sempat tengok... huhuhu... kena buka tonton.com la cam ni...

    ReplyDelete
  8. tahniah. bertambah ahli keluarga.

    hari tu ada jugak tengok iklan bedah tong gas tu. macam best. :D

    ReplyDelete
  9. Tahniah..bakal dpt kak ipar baru.

    *td ada tengok jap citer tong gas tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :)

      hehe, tengok sekejap je kak? :)

      Delete
  10. bestpreng ke boypreng? hehe .

    baru je tgk tadi bedah tong gas . haha . cantik kmpung awak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestfriend la.. boyfriend mana ada...

      oh! terima kasih :)

      Delete
  11. seronoknya nak sambut ahli keluarga baru..
    mesti meriah masa kemas-kemas rumah apa semua kan??
    semoga semuanya akan berjalan lancar ye.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, memang seronok..
      memang meriah lah ;)
      insyaAllah.. amin~

      Delete
  12. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. :)
      salam kenal juga..
      macam mana nak pergi kamu pnya blog jika tiada link? :)

      Delete
  13. Hani-chan...gi shopping kat pkns eh? nape xajak akak skali?
    huhu~...
    abg nk kawin? omedetou ye..

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...