Friday, October 12, 2012

Orang yang Berbadan Dua

alhamdulillah. bulan lepas dapat ahli baru iaitu kakak ipar. aku akan masukkan watak beliau di blog terchenta ini dengan watak kak Zee. pasal kenduri kahwin akan ku story bila kerajinan aku mengalahkan kemalasan aku. kehkehkeh.

bersyukur kehadrat Illahi. tak lama lagi bertambah satu lagi ahli keluarga. ini bukan bermakna aku nak kahwin. dan Hazem-chan tak akan ada gelaran 'chan chan' lagi dah. dia akan bertukar kepada Hazem-kun kerana dia akan mempunyai seorang adik. yeah! *clap clap*

bercakap tentang orang mengandung ni kan. aku bukannya nak komplen. jangan marah ye akak-akak sekalian. aku ada merungut tentang kakak yang banyak songeh mintak macam-macam. lagi-lagi kalau aku yang disuruh penuhi hajat impiannya. adeh~ sekali kakak cakap...

ENGKAU TENGOKLAH NANTI KALAU DAH MENGANDUNG MACAM MANA RASANYA.

glup! aku terus diam tak terkata. aku tahu, suatu hari nanti jika aku panjang umur akan merasa bagaimana perasaan ibu-ibu yang mengandung ni. huwuuu~ tobat aku tak komplen bab ni lagi dah.

dan ini satu hal lagi. sejak kakak mengandungkan Hazem-kun, aku tak pernah usap perut kakak yang memboyot tu. kali ni pun aku rasa tidak. aku tak sanggup sebab aku rasa geli. arkhhh! jangan tanya aku kenapa.. huwaaa~ (nanges lagi aku ni. DUSH!) huuu~ *lap hingus jap* inilah nasibnya bila jadi anak bongsu yang tak pernah merasa usapan diperut ibu tatkala mengandungkan adik. sobs. never mind, aku dah anggap Hazem-kun sebagai adik kandung sendiri merangkap anak saudara. :D

walauapa pun,aku harap kakak dan kandungannya akan selamat sehingga kakak habis pantang. insyaAllah. amin.

Hazem dah pandai makan sendiri XD
alahai~ background sepah, almaklumlah.. stok kenduri belum habis lagi..

MyLittleNote :: blog yang berwajah baru ni buat aku maleh sangat nak update entri.. hahaha! jyaa ne!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

22 comments:

  1. ohh gitu ye. hahaha :P
    alaa kite same jee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh! cepat betul dia mengomen ye..
      hehe,

      df anak bungsu juga kah?

      Delete
  2. dpt ank buah lg... sye jgk xrse2 sbb ank sulung... hahaha xD

    ReplyDelete
  3. hmm,, sy pun xpenah pgang.. hee~~ walaupun anak sedare dah lebih dari 2.. =)

    ReplyDelete
  4. hehehe wat tahniah... dpt anak buah lagi.. ckj xde anak buah.. huhu..

    *p/s : lama x bw sini... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. maseh ^_^ inshaAllah.. tak lama lagi ada lah tu anak buah.. hehe

      #tak pe, tak mau sedih2 ckj :)

      Delete
  5. dah sape suruh tak nak pegang perut kakak tu ?? heh

    ReplyDelete
  6. alhamdullilah da rasa da mengandung dan melahirkan..syukur

    ReplyDelete
  7. tahniah..bakal dpt anak sedara baru!

    ReplyDelete
  8. ahaha comelnyaa entri ni lawak ok, ala awak tu muda lg sebab tu geli geli hik2 comel je... masa itu pasti tiba and i know u'll be the best mom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes i know it and i can be the best mom ;) thanks kak Hanis :D

      Delete
  9. untung laaa nak dapat anak saudara lagi.
    bila nak dapat anak sendiri? hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawen pon belum.. nak dapat anak sendiri.. hehe

      Delete
  10. weee~ ske tgok ank saudara awk tuh..^^..msty sumerang kmfirm pena bwt cm tuh..smpi besa pun ada jgak yg bwt knn..:)

    ReplyDelete
  11. kite penah usap perut orang pregnant tau. ;)

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...