Monday, February 27, 2017

Hiking 1.1: Bukit Batu Putih, Tanjung Tuan, PD


bismillahirrahmanirrahim

aci redah je kan pakai gambar yang sama untuk permulaan intro. :P
memandangkan entri ni dah berada dalam draf, maka aku siapkan serta nak publish cecepat sementara tak da cerita ni. nak share something pun takda benda yang nak di share. haha

------------------------------------

hiking aku yang kedua pada tahun 2016

kali ni kami ke Bukit Batu Putih yang terletak di Tanjung Tuan PD. kalau tengok dalam maps aku pun confuse ni PD ke Melaka. sebab dekat area PD ada satu kawasan kecil berada dalam kawasan Melaka.

kami pergi awal pagi sebelum subuh. kali ni Jat tak ikut. geng pun sedikit berbeza. dan kali ni pergi dalam kelompok yang kecil. kepada mereka yang nak daki Bukit Batu Putih ni. ianya tak se-adventure macam Bukit Kutu yang aku pergi itu hari. naik dalam 30 minit macam tu. 


sampai puncak boleh nampak laut. dan agak panas bila sampai waktu panas la. haha. masa ni datang pun kena beratur sebab ramai orang. kami pergi pun waktu weekends bukan weekdays. yang bestnya ada budak, orang tua boleh hiking bukit ni.



aku bukan peminat EXO tapi aku suka D.O. hahaha

lepas turun dari bukit ni, kami menyusuri jalan pandai. dan kemudian masuk balik dalam hutan menemui jalan keluar. oh ya pantai tu nak kena masuk memang kena tracking sikit. sebab tu pantai tu tak berapa ramai orang yang nak lepak bermadu kasih. naik motor pin pin dah sampai tepi pantai pun tak boleh. hahaha.

tapi malangnya stamina aku dah tak kuat masa zaman belajar dulu. pancit! T^T tu pun termegah-megah. so bagi anda yang bekerja terutama bekerja office. rajin-rajinlah untuk bersenam untuk kuatkan stamina anda. jangan fikir nak kurus je. kurus macam aku tapi cepat penat pun tak guna jugak.

lately banyak kes tentang kehilangan orang bila hiking. aku takut bila next hiking ibu dah tak benarkan aku lagi dah. broga bukit yang famos tu pun ada orang hilang dan alhamdulillah jumpa balik. dan aku pun tak sure akan dapat naik broga atau pun tidak. sebab belum pernah lagi mencuba. tapi tu lah, kena doa banyak-banyak sebelum hiking. nanti ada benda yang sorokkan kita pulak.

MyLittleNote:: dan sebelum balik kitorang singgah PD menikmati coconut shake yang boleh laa~ jya mata! 

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

1 comment:

  1. teringin nak hiking. tapi takdak kawan yg suka hiking nie :D

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...