Friday, April 14, 2017

April is Spring

bismillahirrahmanirrahim

semua orang ada instagram kan? kalau tak ada tu maybe dia tak berapa minat dengan laman sosial tu macam orang tak minat dengan wechat. bash budak-budak wechat!! haha. disebabkan aku banyak follow orang-orang yang stay dekat Jepun. follow orang-orang Jepun Muslim. maka instagram wall penuh dengan gambaran bunga sakura yang sugoii. *heart eyes*

kadang-kadang berangan nak berhanami dibawah pohon sakura. petals sakura berguguran lepas tu terjumpa jodoh pula. euwww sangat! err, yang jumpa jodoh tu abaikan la. haha. favorite flower dari kecik juga. cuma berharap sakura tu warna biru sebab aku suka warna biru. merepek sangat wehy. cukup la langit indah tu buatkan bunga tu nampak lagi lawa. dan berharap sangat dapat sentuh the real sakura. sakura malaysia tak berguguran. pokok pun renek. haha. tacoma je yang dapat buat aku rasa acah-acah berada dekat nihon. 

[kredit to google]

[kredit to google]

dan April is my month. and I love April. dulu waktu kecik-kecik main dengan cousin, suruh dia panggil aku April. terlebih tengok drama indon lerr ni. lepas tu panggil dia Disember. haha motif sangat! #babyapril sebenarnya. hikhik

and I really don't know why I'm so fall in love with Japanese people, country, culture and many more! really love it. impian dari kecik sampai la sekarang. cuma belum ada rezeki lagi nak pergi ke sana. I hope one day. 

MyLittleNote:: sekarang ni cuba nak belajar bahasa jepun. belajar kenal huruf hiragana duluan. kanji payah banget sik XD jya ne!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

2 comments:

  1. kat instagram kucing sy, sy byk follow ig kucing2 jepun. jadi, owner depa tu byk upload gmbr pokok sakura, ada video bagai. mmg lawa laaaaaa. oh, kalau x silap sy, kat malaysia pun ada org tnm pokok sakura. rasanya sy pernah lalu kat jln tu. mmg pink putih lawaaaaaaa. haahha.

    sy pun obses dgn bnda2 jepun ni. hahaa.

    ReplyDelete
  2. same here! saya pun suka gila dengan jepun, dri kecik dah berangan-rangan nk pegi jepun tau. tunggulah rezeki kita :D
    kat ig saya pun penuh dgn gambar cherry blossoms, tpi kat korealah. jeles je rasaa

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...