Monday, August 27, 2012

Bila kami sudah berkumpul...

Raya ke-5 aku dah mula kerja. Dup dap dup.. kenapa ek? Ohh.. rindu nak bekerja la ni. Work sweet work. Lama sangat bercuti. XD (ahaks! Bajet nak jadi pekerja terbaik ;P)

sebelum masuk kerja, pergi beraya dulu. Dengan kawan-kawan yang dah lama tak jumpa. Ehem. Masih2 perangai masih sama je. We are still like kids. Wahaha! Bagi aku kan, lama tak jumpa bukan main rindu bergunung-gunung. Bila dah jumpa, eh! macam pernah bersua semalam. Err, garu kepala.

Dan…. garu kepala lagi. Tup tup aku yang jadi planner. kumpulkan budak-budak nakal ni. Woha! Tu pun setelah di-push-kan oleh salah seorang dari pada mereka.

Member : kau kalau nak ajak baraan(beraya beramai-ramai) jangan setakat nak tulis dekat group fb. ‘jom baraan’

Aku : err… ye ye. Nanti aku plan. (muka sudah terkedu tak tau nak balas apa)

Dush! Aleh-aleh, budak yang push aku tulah yang tak follow. Nasib baik aku baik. Kalau tak memang dah masuk parit aku campak. Ngeh3.

Aku jadi planner you!! Tak percaya aku. Kalau time sekolah dulu, akulah yang rajin jadi kuli. Malas nak masuk campur lah katanya. Hehe. Alhamdulillah, perancangan aku akhirnya berjaya buat diaorang happy sesangat. Keseronokkan mereka tak sampai ke dasar hati aku. Kenapa ye? Oh! Sebab aku tak dapat join diorang sampai akhir baraan kot. :’|

jangan cari aku kat mana :P

kami semua XD

MyLittleNote :: aku gila fesyen tudung, kakchik gila kasut.. hahaha! jyaa ne!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

22 comments:

  1. amboi...meriahnye, hehe.. XD
    dpt byk ke duit raye?
    akak dpt..tp x igt brape, haha.. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, memang meriah :)
      err, tak de lah banyak sangat dapat duit raya.. hehe
      akak pun dapat duit raya juga? wow! haha

      Delete
  2. Replies
    1. memang best XD
      maaf ler buat ckj jelez.. hikhik

      Delete
  3. samalah... akk pun jadi kuli jer... ikut jer apa yang diplan... tapi raya ke 3 akk jadi planner... nak jumpakan semua member... tapi tak menjadi... ada yang busy dan ada yg masih kat kampung... tapi beraya tetap diteruskan... serok jumpa kawan2 lama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila masing-masing dah sibuk.. tulah yang jadi payah.. apa-apa pun, taniah kak sebab berjaya jadi planner :)

      Delete
  4. apa baraan? orang johor ker sis?
    johor kat mana nie


    selamat hari raya ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. baraan tu beraya beramai-ramai.. itu bahasa orang jawa.. orang jawa tak semestinya ada di johor.. kat selangor pun ada.. dan saya memang anak jati orang selangor :)

      selamat hari raya juga bro TP :)

      Delete
  5. Nice blog..i like it..i like to learn..

    ReplyDelete
  6. nak jmpa gini mmg susah
    kena plan betui2 khennn
    syol jmpa kwn2 lama ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, baru tahun ni.. belum lagi tahun depan.. kompem lagi payah nak jumpa :)

      Delete
  7. Happy Eid Hanamiko! seronok beraya ramai2 ni. bukan selalu dpt gmbr ramai2 kan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya juga!
      memang seronok..
      lagi2 jumpa mereka yang lama tak jumpa :)

      Delete
  8. syok kan bila jumpa geng sekepala. macam2 kenangan lama keluar. ;)

    ReplyDelete
  9. selamat ari raya dear.. walaupun dirimu tak bagi teka gambar yg mana satu.. biar ceq teka jugak.. yg pakai baju pink ada itam2 sikit.. tudung dia jalur2 sikit.. ala.. saje jer.. jgn marah ei.. heee~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya juga! :D kihkih.. jawapan anda salah.. sebab saya tak de dalam pic tu.. hahahaha!

      terkena sudah :P

      Delete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...