Tuesday, October 4, 2011

Family

gambar hiasan..(dari en Google)

bila dengar cerita dari ibu, baru ana tahu tentang hubungan makhluk2 Allah SWT di dalam wad. macam happy family.. walaupun dalam keadaan sakit, tetap ceria macam kanak2.. hubungan itu terjalin antara pesakit2, orang2 yang jaga pesakit mahupun doktor2 dan jururawat2. kalau ada pesakit yang meninggal, semua ahli2 wad itu akan rasa terkilan dan kesian.. baru ana sedar.. lain kali ana nak buat karangan pasal hubungan kekeluargaan yang melibatkan bangsa2 lain yang berada di suasana hospital.. hebat tak.. kalau PM baca, tentu bangga.. terus nama ana diangkat menjadi sasterawan negara..(ceh, berangan lagi)

lagi pun memang terasa lah ana.. bila di ingatkan.. memang nak gelak habis.. haha.. ibu pulak seronok je dapat kawan baharu.. memang bagus untuk kesihatan bagi pesakit2 di wad tu.. bak kata orang, pesakit akan mudah sembuh bergantung keadaan sekelilingnya..
okey.. pantun macam biasa..

"hari ini, esok dan lusa,
mari bermain di tepi perigi,
kalau ada waktu adalah masa,
lain kali ana update lagi."

(made from myself, macam gila je ayatnya ni..haha)





Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

0 comments:

Post a Comment

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...