Friday, October 14, 2011

Happy Birthday my Friend

esok 15 Oktober, kawan baik ana, kiranya BFF, best friend forever.. hehe Happy Birthday Sya.. nak tulis perkataan bahasa arab kat sini takut salah eja pula..


ini pun nak ditunjuk.. batak betul ana ni.. hehe



tapi kita orang dah tak bertegur sapa lagi.. hah! Cik Seha jangan nak bagi tau sesiapa pun.. ini rahsia ana dan sya.. 

kisahnya, ana terkilan dan kecewa dengan kata2 mak sya.. kalau ana ajak sya keluar.. mesti mak sya marah.. siap perli ana.. "nanti mesti hakimatul ajak pergi Shah Alam lagi" lagi pun ana ajak sya keluar pun pergi library.. belajar kat sana.. sya sendiri yang cakap dia selesa belajar kat sana.. sekurang2nya sya dapat selesakan diri di dunia luar.. sya pun tak biasa lagi.. anyway, sya pun akan menjalani PLKN.. sya tak biasa.. ana lah satu2nya kawan yang memahami dia.. sya sakit.. ana tak nak sya sakit waktu di sana nanti.. sebab sya tak pernah pergi mana2 camp.. kerana kata2 mak sya yang membuatkan ana merajuk hati.. ana menjauhi sya.. biar mak sya tak payah menadah telinga mendengar nama ana yang meniti di bibir sya.. biarlah.. lagi pun sya sekarang dah lebih cemerlang dari ana.. taniah sya.. sya pun tak tahu sebab ana menjauhinya.. maafkan aku sya..

kerana sikap sya yang pentingkan diri sendiri pun membuatkan ana sakit hati.. hari ana tak datang sekolah.. dia bukannya nak bagi tahu kerja sekolah.. diam je.. alasan lupa.. ana tahulah sekarang ni dia dah pandai.. dia tak nak ana mengatasi dia agaknya.. sebab tu dia buat macam tu.. astaghfirullah al azim.. tak baik ana bersangka buruk dekat orang.. sekurang2nya ana luahkan.. kalau ana pendamkan.. nanti jadi nanah dalam hati.. bahaya.. minta maaf sya.. ana tahu sya bukan mudah untuk minta maaf.. sya sendiri yang cakap.. sya berubahlah.. kalau sya sendiri yang cakap i'm the perfect partner.. perfect buddy.. please.. be the perfect friend to me.. salah ke nak jadi sahabat yang sejati..

"merajuk hati buat2 happy,
nak buat orang lain tak perasan nanti,
kalau tak luahkan merana hati,
maafkan ana jikalau ana banyak buat sakit hati."

pantun pun dah tak jadi pantun.. erm..


Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

4 comments:

  1. Uwaaa tak nampak tulisan, takleh nk bc, Naper eh? Apapun happy birthday to ur best friend moga persahabatan kekal selamanya...

    ReplyDelete
  2. hah?? tak nampak tulisan.. hairan bin ajaib..

    ReplyDelete
  3. happy birthday to ur friend ! ohh psal bff ni kan.. kwn yg kita xpernah gaduh tu actually lbh bhaya.. sbbnya seorang shbt yg ikhlas dan jujur dia akn terus terang ape je bnda pun.. kdg2 bergaduh tu membuatkan kita lebih rapat dan emahami each other.. setuju tak ?

    pstt.. xpe nk komen pnjg2 lg pn boleh .. respon dari redaers adalah sgt2 bermakna buat i .. thanks ea ! :)

    ReplyDelete
  4. miladun saedah (ARAB)
    Saeil Chukka Hamida(KOREA)
    Selamat Hari Jadi(MALAYSIA)
    Happy Birthday

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...