Monday, May 16, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

alkisahnya begini,
aku baru mula tengok movie ni semalam...well, macam lambat pula...selalunya aku kalau nak tengok movie baharu,,aku tak tengok kat wayang,,aku tunggu je sampai cerita tu dekat laptop aku...baru lah aku menonong menghadap laptop sehari semalam...huhuhu...

Hikayat Merong Mahawangsa,
memang best...cerita ni menaikkan semangat aku untuk mempelajari sejarah...
Stephen Rahman-Hughes sebagai Merong Mahawangsa sebagai Raja pertama Langkasuka(lebih dikenali sebagai Kedah)...dia ni orang putih,,tapi gelap...nak tahu kenapa??sebab dia ni ada darah Melayu...tu lah fasal...hehehe....
Gavin Stenhouse sebagai Marcus,,putera Rome yang akan berkahwin dengan puteri China...
well, Gavin tu memang handsome...bagi aku,,tapi mesti ada orang kata Stephen tu lebih handsome dari Gavin,,bagi aku Gavin is handsome but very cute...right...hahaha,,mula tu aku teringin juga nak 'ngorat' si Gavin tu..(hehehe,,,dapat ke?) hahaha...rupa-rupanya dia sudah berpunya...Syarifah Amani punya...kih..kih..aku tak kisah,,sebab dia milik orang Malaysia...ceh...HAHAHA..dah ketawa macam orang gila pula dah...heish...Gavin ni kalau rambut blond dia panjang sikit,,wah..memang cute habis...hai..tak tidur malam lah aku dibuatnya..hehehe...
ini lah Gavin Stenhouse^_^

ini Stephen Rahman-Hughes...

bila geledah nak cari gambar Gavin Dan Stephen hahaha...aku jumpa blog orang ni tau...dia menceritakan kisah HMM ni...lawaknya dia bagi komen fasal cerita ni...memang lawak...gempaq pun ada....hehehe..lagi pun aku sudah tinggal jejak dekat blog dia...hahahaha...

lagi satu aku nak beritahu yang si Stephen ni sudah berkahwin...dengan kawan baiknya sendiri...mereka berkahwin pada tahun lepas...nasib baik tak berapa nak minat dia ni....sebab tengok muka dia dah pelik...kuang2..hahaha

-created by-
Hanamiko Sakura
mood : asyik nak gelak je bila mengenangkan kisah ni....cerita ni pun ada lawaknya...kepada sesiapa yang cakap cerita ni tak best....memang rugi...hehehe

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

1 comment:

  1. huh,,xjadi lah nak pggil dia ni Rahman....dah jd suami org rpa'y....:P..mmg xminat dia pown...darah kturunan melayu konon...uweks..

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...