Saturday, July 14, 2012

Festival Floria

pada satu pagi di hari ahad. (eceh.. gaya macam nak mendeklamasi sajak je) kakchik dan ibu sedang bersiap2 nak keluar rumah. aku. sebagai budak hingusan pun ikut dengan muka tak tau malu. laa~ rupa2nya pergi Putrajaya. ada festival floria. ibu yang gilakan bunga-bungaan tak adalah tamak sangat nak borong semua pokok kat sana. urm.. boleh tahan cantik semua bunga2 yang dipamerkan. hatiku teringin sangat nak petik, tetapi dihalang oleh ibuku. hehe. ampun bondaku, patik hanya bergurau je ;P akhirnya, kami berjaya membawa pulang sepokok pokok jagus, dua pokok bunga orkid berwarna kuning dan oren kemerahan.


sambil menunggu proses pembelian antara ibu, kakchik dan tauke kedai.

menjadi favorite aku. Nihon!!

tak ingat la dari negara mana ni. -_-

dinding gua ini di buat daripada botol2 plastik. menarik!

landskap dari majlis perbandaran johor bahru tengah (MPJBT).
dapat sekali penanda buku diperbuat daripada daun getah ^^

laluan ini ibarat suasana musim aki. err, I mean luruh ;P
tak sangka. ada pokok sukun di situ. O_o

apa motif aku tangkap gambar ni ek? (garu kepala)

seni ni memang kretif betul. teringin nak mencuba membuatnya.

boboiboy! jangan sampai aku nyanyi lagu tema boboiboy sudah.
heish. macam budak2 aku ni :P

sunset dari dalam masjid besi.


siapa orang utaraq, tu dia! hahaha! (koya nak cakap utara tak jadi. keh3)


finish! 
bot semua ada dalam 15. hanya itu saja yang sempat aku shoot gara2 battery camera dah habis. heish!
aku tak nak tempek banyak2. gambar aku semua tak cantik. nak lagi cantik terjah sini dan tekan sini. nak tengok gambar bunga api. klik sini.

serius aku tak tau ada festival ni. bila tengok jadual aktiviti. laa~ hari tu hari terakhir festival. bila belek lagi. yeay! ada pertandingan bot cahaya. apa lagi, buat muka comel yang tak berapa nak comel ni paksa ibu dan kakchik balik malam. kalau tak dah balik petang dah. tapi dengan syarat. aku kena jadi tukang urut mereka. tak tahan. kaki penat + lenguh gila. >_<

MyLittleNote :: macam dekat I-City bila waktu malam. banyak lampu lip lap lip lap. putrajaya presint 2.. we meet again.. berkat tengok landskap cantik2 ni. tetiba nak ambil course seni bina landskap..

p/s : maaf kawan2. tak sempat nak terjah teratak korang la.. yang sempat aku terjah tu. alhamdulillah! happy blogging ^_~ jyaa!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

36 comments:

  1. eh cantik betul yg waktu malam tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh terima kasih.. pic tak gempak mana pun.
      lagi pun, time tu terpaksa berebut dengan orang ramai.. aduss~

      Delete
  2. Replies
    1. memang best.. yang tak bestnya.. kaki penat dan lenguh.. balik kaki kejang.. hahaha!

      Delete
  3. bestnya dapat pegi pesta flora...eee, jelesnya saya >_< hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! akak dah berjaya buat ainsha jeles.. hahaha!

      Delete
  4. owh lawa juga gambar bunga tu...terbaek lah sis.

    dgr cakap mak tu. kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :)
      ketaq lutut dapat komen dari otai photographer ni.. hehe

      cakap mak selalu kena dengar.. hehe

      Delete
  5. woahhh event event gini memng heaven gilerrr untuk photographer!heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. sebab tu terpaksa berebut2..
      nak cari port yang sesuai.. :D

      Delete
  6. event2 gini memng heaven untuk para photographer!hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dimana ada event yang best..
      disitu ada photographer..

      Delete
  7. Smpt gak pegi..akak tak sempat. Teringin nk g tengok boat berhias tu (wktu mlm)..tp tak berpeluang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi pun malam tu sesak sangat.. lagi2 time nak balik.. jamm..

      Delete
  8. wooooh.... comelnyeee... pegi xajak pon... hehehee xP

    ReplyDelete
  9. jelesnyer tak dapat pegi sana...xde orang nak teman gie sana...huwaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya saya dah jeleskan ramai orang.. keh3 ;p

      Delete
  10. tahun ni tak sempat nak gi.waaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  11. makin ditengok makin cantik gambo2 ni.

    sori, saya kene jeles sebab diri sendiri takleh gi floria tahun ni. tahun lepas pun x gi jugak. hehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak GB :D
      terlampau terharu ni..
      hehe

      takpe, tahun depan ada lagi...ngee~

      Delete
  12. Replies
    1. tahun ni punya dah lepas.. tahun depan ada lagi.. hehe ;)

      Delete
  13. tak sempat nak pergi aritu..sedih betul..serius cantik kan! dapat tengok in real lagi berbaloi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang berbaloi.. ditambah dengan kesesakkan dan terpaksa berebut2.. hehe

      Delete
  14. if my mum terjah sini mau hangkut 3 4 pasu bunga orkid tue
    kat umah mmg ada umah khas orkid tue ngeee
    boboy tue citer cartoon baru ker uols
    jakun nyer aiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..
      orang perempuan dengan bunga memang tak boleh dipisahkan..
      boboiboy tu katun mesia punya..
      selain upin & ipin :D

      Delete
  15. Cantikkk !! Festival ni mmg ada tiap2 tahun ke? Bulan berapa ? Mcm beset je.. Pemandangan wktu malam yg dipenuhi dgn lampu mmg terbaik !! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. permandangan tu memang cantik..
      err, ke puji pic saya cantik ni kak?
      hehehe..

      maybe setiap tahun kot..
      kalau bulan? not sure..
      ni pun baru tau bila kakak ajak..
      hehe

      Delete
  16. cantiknyaa..semua gambar pun cantik ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nanad :D
      tapi bagi saya masih kureng cantik la..
      hehe

      Delete
  17. wahh. siyes cantik meh.

    kalau lah dekat johor dengan putrajaya ni kan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau terbang kompem dekat.. kehkehkehhehe

      Delete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...