Wednesday, July 4, 2012

First Day of Work...

Bismillahirrahmanirrahim.

sepatah kata permulaan. minta maaf sebab menghilangkan diri tak bagi tau. hehe ;P anyway, malam ni aku dah start kerja. kerja biasa2 je dekat kedai phone. memang agak mencabar lah. maklumlah, malam2 cenggini memang ramai customer beli top up. Alhamdulillah. kerja kali ni dapat bos yang baik. err, pengalaman bekerja tahun lalu agak mencucuk-cucuk memori pengalaman bekerja kali ni. fuhh~ (lap peluh meleleh dekat dahi) takut pengalaman bekerja kali ni terjadi lagi macam pengalaman bekerja tahun lalu. glup!

ok. by the way, malam ni aku agak sedikit panas, takut, gelabah, err.. apa lagi ek? apa2 je lah. yes! of course budak first time kerja ni agak menggelabah sikit dan timbul perasaan takut. dan yang paling penting tu takut sebab kedai phone selalunya lelaki yang rajin datang. tengok! first time kerja aku dah kena ngorat. haish~ mula2 aku agak takut lah. lama2 malas nak layan. dia dok tanya ada pesbuk tak... ada phone tak... dan aku jawab acuh tak acuh je lah. aku cakap tak ada pesbuk. dah lama deactive. minta number phone pulak. aku diam je. padahal dalam hati dah menggelegak dah ni. nak menangis kot. aku yang bertudung labuh ni pun kena ngorat. haish~ sabar je lah. nasib baik orang yang ngorat aku tu aku kenal. hormat dia. kalau tak............

aku dah cakap awal2 ni. lepas ni aku dah jarang online. hapdet blog la, status pesbuk la. maklumlah. dah tak jadi penanam anggur terhormat. kalau dulu ye lah. ok lah. nak beli cincau. kihkihkih....

MyLittleNote :: gara2 kerja, malam ni aku tak dapat buat malam nisfu sya'aban. Alhamdulillah. sempat pun buat ;)

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

28 comments:

  1. kerja elok2... :)
    kumpul pengalaman sebanyak yang mungkin yer...hehe

    ReplyDelete
  2. oh..dah start keja ya.
    slmt mencari pengalaman hidup! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a.. hehe first time kerja ni memang banyak cabaran.. :)

      Delete
  3. Dah keje? Keje leklok n take care ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a kak, dah start keje dah.. okey kak ;)

      Delete
  4. alhamdulliah dapat gak duwet saku khen
    keja baik2 k

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! ingatkan nanti dah ada duit tu nak beli samsung galaxy.. tiba2 kena marah dengan ibu pulak.. adeh~ hehe

      Delete
  5. selamat menempuh dunia kerja!!!

    makneng follow sini
    jemput follow makneng

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih makneng..

      nanti saya datang ziarah blog makneng okey ;)

      Delete
  6. wah,, best lah dia keje dah kan.. =)

    ReplyDelete
  7. ok lah tu kene ngorat ada juga peminat hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suka lah kena ngorat.. lagi2 ada peminat.. euww~ hahaha

      Delete
  8. yeah all the best dgn keje baru! ;D

    ReplyDelete
  9. ALHAMDULILLAH DIK... KERJA BAIK2 TAU... JADIKAN PENGALAMAN... YANG NGORAT ADIK TU... KALAU ENCEM LAUYAN JER LA.... HEHEHEHE... AKAK GURAU..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..

      ecehh kak.. encem ke tak encem.. tak mau layan jugak.. hehe

      Delete
  10. zaza pun gelabah jugak masa mula2 kerja..hukhuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasaan gelabah wajib ada first time keje.. hihi

      Delete
  11. amboi, akak lempang je lelaki2 yang nak ngorat akak. Baru depa tau yang muslimah ni pantang di-ngorat. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tak berani nak lempang la.. huhu, tpi stiap kali dia datang.. ehem2.. buat muka garang sikit ;P

      Delete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...