Saturday, July 21, 2012

Salam Ramadhan...

pagi2 indah yang sunyi. senyap dengan bunyi cengkerik. krik.. krik.. krik.. pabila memandang langit. kosong. kosong bak kata najwa latif. bintang pun tak ada. macam mana nak nyanyi lagi twinkel twinkel litel setar? jam menunjukkan waktu untuk tidur. walaupun agak lewat kerana diri ni sudah merasakan seperti burung hantu. tidur pun tak menentu. makin sukar nak tidur awal. kalau tak tidur awal takut sahur nanti terlajak. terpaksa menggunakan brek emengenci. strittt~ (alamak! bunyi tak jadi sudah :P)

eh! aku ni kenapa la. berangan nak jadi penulis tapi karangan terabur. tak bombastik betul! tak best! tak releven! tak syok! tak segala tak. tak!

maaf. abaikan repekan aku.

salam ramadhan al mubarak! :D seronok. happy sesangat dapat jumpa ramadhan balik. syukur alhamdulillah. niat hati nak solat terawikh penuh tahun ni. tapi, apakan daya. kita yang merancang Allah yang menentukan. kerana aku sudah bekerja. terpaksa buat solat terawikh sekerat. :( sobs.. tapi. tak semestinya solat terawikh hanya satu2nya amal ibadat dalam bulan puasa. lain2 pun boleh buat. :D 

bila diingatkan kembali. tahun ni pestime aku tak berpuasa sebagai seorang skul studen. dah tak ada tadarus bersama kawan2. dah tak ada sambut khataman al-quran dekat sekolah. pas tu dapat bunga telur isinya gula2. yang ehem2 sibuk bawa gula2 tu lari masuk tandas. yang nakal2 tu sibuk nak pura2 makan gula2 tu. haish! kenangan zaman sekolah.

[credit to google]

MyLittleNote :: salam ramadhan sekali lagi. ampunkan segala kesalahan ku sepanjang daku sebagai seorang blogger. andai menguris perasaan. menguris kad gores atau kad topap. eh! hehe. ya! lupa nak pulak. selamat menjadi sebahagian pelajar universiti of ramadhan. semoga kita mendapat dekan dan gred segala ujian, cabaran di universiti ini. :D

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

36 comments:

  1. awak salam ramadhan jugak ye. InshaAllah sama2 tingkatkan amalan di bulan ramadhan ini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga.. insyaAllah.. amin.. :)

      Delete
  2. Salam Ramadhan dan selamat berpuasa buat Hanamiko Sakura. terima kasih dtg blog akk. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan dan berpuasa juga..
      sama2 :)
      lain kali saya datang blog akak lagi :D

      Delete
  3. Selamat berpuasa ! Bangun sahur tak pg td tuu ? Hihi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa juga !
      kompem bangun sahur la..
      lepas sahur tido balik.. keh3

      Delete
  4. Salam ramadhan eh ok apa cite kat atas tu best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga !
      okey ek citer kat atas tu?
      hehe..
      thanks..
      ada bakat jadi penulis osem tak macam ramlee awang murshid? hehe

      Delete
  5. salam ramadhan,marilah kita up-kan level ibadah kita di bulan barakah gini ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga !
      yup! mari sama2 kita level up-kan :D

      Delete
  6. bgusla suka datangnya bulan ramdahan. Allah mengharamkan kita daripada dihumbankan kedalam api neraka sekiranya kita menyukai kedatangan ramadhan..=)

    jom baca sekejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/07/panjatkan-kesyukuran.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. amin~ moga2 kita semua dijauhkan dari azab api neraka :D
      nanti saya datang baca ye L :D

      Delete
  7. selamat berpuasa. keje pon ibadah jugak kak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa juga!
      yup, kerja pun salah satu ibadah :D

      Delete
  8. Salam ramadhan juga buat awak semoga ramadhan kali ini lbh bermakna :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga !
      amin~ semoga ramadhan kali ni lebih bermakna :D

      Delete
  9. betul! bukan hanya traweh je kann. macam-macam lagi boleh buat. asalkan kta buat benda yg Allah suka dan niat keranaNya dah dapat pahala.

    salam ramadhan ye. moga ramadhan kali ni lebih bermakna ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! betul tu..
      salam ramadhan juga!
      amin~ semoga ramadhan kali ni lebih bermakna :D

      Delete
  10. selamat menyambut bulan ramadhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menyambut vulan ramadhan juga ! :D

      Delete
  11. yelah..akak pun rindu kenangan Ramadhan kat hostel sekolah. terawih kat dewan besar..moreh lps tadarus..aduhai kenangan!

    *bkn sengaja tak terawih full, takpe..boleh je buat half. sambil bekerja byk berzikir pun satu amalan jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenangan mengusik kalbu dan jiwa.. eh!
      hehe
      yup! amalan lain pun ada.. tapi solat terawikh ni ibarat ibadah limited edition.. :D

      Delete
  12. salam ramadhan.moga ramadhan kali ini lebih bermakna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga!
      amin~ semoga ramadhan kali ni lebih bermakna :D

      Delete
  13. salam ramadhan..semoga ramadhan kali ini diberkati :)

    ReplyDelete
  14. salam ramadhan uols
    ehhh uols dapat uni mana ekkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga ! :D
      belum dapat tawaran mana2..
      tapi dah apply uitm 3nd intake :D

      Delete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...