Wednesday, July 18, 2012

Giveup...?

Bismillahirrahmanirrahim.

alhamdulillah. dah dekat 2 minggu aku bekerja. mula2 kerja tu ingat nak berhenti. sebab ada ler 2 atau 3 cabaran yang aku rasa fail. last2 kena marah dengan ibu. adeh~ ibu ku sayang ni.. berkat nasihat ibu, supaya jangan berundur dengan segala cabaran serta pergi bekerja niat lillahitaala. alhamdulillah. aku makin semangat nak pergi kerja. kalau tak kompem dah kena bebel dengan ibu. keh3. bos pun baik. tapi aku segan la, sebab bos aku tu lelaki. :face75:

yaa~ otak aku pun dah mula memikirkan tentang jenis2 phone. blackberry la, samsung la, nokia bla bla bla.. itu lah cabaran yang harus aku tempuhi. kena jual phone. sedangkan aku bukan pandai sangat nak jual mende alah ni. tentang handphone2 ni bukan aku tau sangat. yang aku tau pasal komputer. keh3

MyLittleNote :: entri kali ni patutnya aku nak story menda lain. tapi disebabkan aku malas nak edit gambar. so, aku cerita menda lain. :10:

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

16 comments:

  1. kerja kat mana2 pun mula2 mesti kita rasa tak best..nak give up. Cuma perlu cekalkan hati..lalui dulu beberapa bulan. Kalau lps tu tetap rasa tak best..barula boleh cari lain.

    *kena baca mjlh pasal phone la ni..cpt sikit timba ilmu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak ujie.. itu lh yang di bebel oleh mak saya.. baru dapat cabaran sikit dah nak undur.. ^^

      majalah2 phone semua dah belek.. tetap tak faham..
      hehehe..

      Delete
  2. hahaha laaa. ptutlain jee isi nyaa cehhh =="

    rinduuu katt blogg niii

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain macam mana tu agak2nya?
      hehehe..
      thanks fiqa..
      rindu dekat blog fiqa juga ;)

      Delete
  3. dah alang2 kerja kedai hp, nanti belilah hp sebijik reward kat diri sendiri. hehee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la yang sikit2 nak usha hp dekat kedai tu.. hahaha!

      Delete
  4. betul tu jgn putus asa tak lama lg mesti dh pro dgn hp yg byk2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan lepas tu saya boleh jadi tauke kedai hp.. hehehe

      Delete
  5. jangan menyerah tau.hidup ni penuh ngan cabaran. kita gagal bila kita tak bangkit dari kegagalan pertama.keep it up.kalau tak nanti mak bebel lagi.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya! itu lah yang selalu diterapkan oleh mak saya bila saya nak pergi kerja.. thanks.. :D

      Delete
  6. syukurlahhh awak tak berhenti!
    that's the spirit! caiyok caiyok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik..
      hehe
      ingatkan cukup sebulan nak bla..
      tapi bila difikirkan balik..
      rasa best pulak..
      :D
      yeah! chayok! chayok!

      Delete
    2. sy pun tgh pikir mcm awak ni...hahahah...tapi setiap pagi remind diri sendiri...bertahan bertahan bertahan...@_@

      Delete
    3. yup! kena bertahan...
      tu yang parahnya.. hehe

      Delete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...