Monday, June 27, 2011

Kisah Cinta

setiap orang pasti mempunyai kisah cinta yang tersendiri... orang seperti aku yang anti-cinta pun pernah bercinta suatu ketika dahulu.......

begini ceritanya....

ada hamba ALLAH yang dahulunya pernah berkata yang dia benci pada couple, kiranya anti-couple. dia selalu nasihatkan sahabatnya supaya jangan ber'couple' kerana couple tu haram. siapa sangka. tanpa diduga, dia pun ber'couple' dengan seorang mamat yang ditemuinya di sebuah kursus bahasa arab. mereka mula bercinta sejak mereka bermain SMS. tapi masalahnya, dia dilarang untuk menggunakan handset. dengan senyap dia menggunakannya. abangnya pulang bercuti. dengan perasaan gelabahnya, dia terpaksa menyimpan handset tersebut. waktu itu mereka ber'couple' ketika di tingkatan 3. selama berbulan-bulan mereka tidak berhubung sehingga tamat PMR.

hubungan mereka bagai tiada status. akhirnya, dia mengambil keputusan untuk mengganggu seorang mamat yang merupakan jiran kepada sahabat baiknya, kerana dia begitu tertarik dengan mamat itu. hari berganti hari, akhirnya dia ber'couple' buat kali kedua. kiranya, dia begitu sayang dan cinta terhadap mamat itu. tak kira macam mana perangai mamat itu, dia tetap setia tanpa penghujungnya. bagi dirinya, lelaki itu cinta pertamanya. mereka pernah dating, tapi cuma sekali. pengorbanan dia terhadap mamat itu tidak berbelah bagi. dia sanggup tunggu mamat itu pulang bercuti dari kolej. dia sangkakan panas terik sampai kepetang. rupanya ada hujan ditengah hari. mamat kesayangannya bermain kayu tiga dibelakangnya. lebih parah apabila perempuan itu sahabat baiknya sendiri. hatinya tetap tulus, dia tidak memarahi sahabatnya. bahkan dia lebih marah terhadap mamat itu sehingga mereka clash dengan rasminya. gara2 masalah itu, keputusan peperiksaan pertengahan tahunnya merosot. dia begitu sedih sekali kerana dia tidak dapat melupakan mamat itu. hari berganti hari, bulan berganti bulan. akhirnya dia berdiri semula setelah bersahabat dengan wanita yang bagi dirinya dikatakan solehah. dia bangkit untuk melupakannya walau disudut hati masih menyayanginya.

alhamdulilah, akhirnya dia dapat melupakan mamat itu. kini dia menetapkan hatinya untuk anti-couple. malangnya, niatnya diganggu. hadir seorang lelaki sebagai pelajar baru di sekolahnya. baik lelaki itu. dalam hatinya, dia menyatakan lelaki itu tidak handsome. bahkan semua lelaki dia menyatakan tidak handsome kerana itu adalah kunci utama buat dia untuk anti-couple. imannya selalu goyah. dengan izin ALLAH, mereka banyak terlibat dalam aktiviti satu kumpulan. pertembungan tanpa disengajakan. dan kebetulan yang lain berlaku antara mereka .sehingga sekarang dia masih memendam perasaannya terhadap lelaki itu. kadang2, lelaki itu membuatkannya dia cemburu terhadapnya. cemburu kerana lelaki itu pandai, baik, ramai orang suka padanya, berbakat. and everything about him dia cemburu.



hidup kisah cinta aku sedikit sebanyak ada persamaan macam kisah diatas... well, sekarang ni aku betul2 anti cinta dan memang tidak suka dengan couple... hahaha, bila belajar matapelajaran PSI fasal bab perkahwinan pun aku dah geli gelama... iyuuuu... aku tahu, suatu hari nanti aku juga bakal berkahwin.hehehe

-created by-

mood : =)

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

4 comments:

  1. mcm tu la lumrah hidup, takpe nanti pasti jumpa prince charming pengarang jantung, akak masa kecik2 pun tak suka pasal kawin2 ni hehe... yg penting cuba jaga batasan, dan berdoa spy dpt jodoh terbaik, comel je entry ni...

    ReplyDelete
  2. hehehe,, terima kasih kak hanis ^_^

    ReplyDelete
  3. kim...aku bangga jd sahabat kau..aku hrp aku juge boleh jd mcm ko dan aku juge hrp akan berjumpa sahabat kau yg solehah tu..agar dia bleh nasihat diri ini...kim, doakan aku ye ;)

    ReplyDelete
  4. sahabat itu adalah sahabat kau juga... dia adalah yang duduk di sebelah head girl sekolah kita...=)

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...