Wednesday, July 20, 2011

Cerita Jepun

yeay!!! aku boleh update blog... sebab abang dan kakak aku sudah keluar menyelesaikan tugas yang tiada penghujungnya...(kejam betul aku ni>_<) semalam kawan aku bernama nisa' ada promote dekat aku cerita jepun... entah movie atau drama... begitu teruja masa proses promoted... (termasuk aku..) tapi aku dah terbayang cerita anime pulak.... cerita betul rupanya... (bukan anime) ceritanya begini.... menceritakan sebuah sekolah yang hanya khas untuk pelajar perempuan yang kaya-raya lagi mewah... tapi setiap pelajar diberikan seorang butler... butler tu ada grednya... peringkat2... ntah apa namanya.... ada seorang butler yang berpangkat tertinggi lagi tinggi...(berapa banyak tinggi daaa) semua pelajar mengidam-idamkan butler tu sebab butler tu handsome tahap nak mampos kot...hahaha(main tembak je aku ni) dan butler2 yang lain rasa cemburu terhadap butler tu.... tapi pelajar2 perempuan tu tak tahu siapa tuan dia... I mean,, dia punya cik muda dia.... semua orang tertanya-tanya....tanya sama pokok,,,apa sebab goyang... heish,,, melalut pulak aku ni.... dan cik muda butler tu adalah seorang pelajar perempuan yang miskin,,, pakai baju pun selekeh...tapi ada satu rahsia pada perempuan tu.... sebenarnya bapa budak perempuan ni orang kaya... tapi sebab keluarganya menentang pernikahan bapanya dan ibunya,,, akhirnya dia dihalau keluar.... sebab ibunya tu orang miksin...(tak adalah papa kedana...) macam mana butler tu jumpa budak perempuan tu pun aku tak tahu.... cerita tergantung sebab cikgu pun masuk untuk meneruskan sesi pembelajaran.... dan aku teruja untuk tengok cerita tu.... tapi aku tak tahu tajuk apa cerita tu.... bagi sesiapa yang tahu... tolong bagi tahu... kalau cerita yang aku cerita tak betul... minta maaf... sebab ini cerita hanya live menerusi penceritaan dan pendengaran.... tapi yang aku tahu,,, katanya heroin cerita tu sama macam heroin cerita my boys... hahaha,, bila teringat cerita my boys... lawak pulak...hehehe


Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

1 comment:

  1. alamak akak tak arif la pulak tentang jdorama ni tapi menarik la drama tu, harap2 dpt tgk k nanti story mory kat akak hik2..kalau akak tahu akak roger2...

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...