Saturday, July 23, 2011

sesi kaunseling

Hari ni aku dapat nasihat percuma seterusnya menjalani sesi kaunseling yang agak pendek. Sesi kaunseling itu hanya aku dan abang. Buat pertama kalinya aku mengalirkan air mata dihadapan abangku sorang ini. (yei, tak malunya!! :P) memang, sekarang aku sudah menganggap abangku ini sebagai tulang belakang bagi membantu aku untuk mencari keredhaanNya. Atau yang lebih romantic, untuk mendapatkan cintaNya.

Walaupun kadang kala abangku ini amat menyebelkan, amat menyakitkan hati. Tapi dia ni baik. Secara tingkah lakunya, pertuturannya, akhlaknya. Hatinya? Aku tak tahu. Tapi dia tidaklah sebaik seorang abang macam Abdullah Khairul Azzam. (hero cerita KETIKA CINTA BERTASBIH). Ehem, kepada blogger perempuan yang masih single minggel tu. Janganlah ter’sangkut’ dekat abangku ni pulak. Pengsan aku nanti.

Ingat tak post aku pasal “Hati rasa terbakar apabila bertemu dengannya” dial ah tu orangnya. Bila aku cerita dekat Syeda. Dia cakap “abang kau sayang dekat kau.” Tapi dalam hati aku terbakar. Tak ada pun yang backup aku. Bila difikir-fikirkan balik. Ada betulnya. Aku sepatutnya bersyukur sebab ada seorang abang seperti dia walaupun dia ni kedekut. Opss.. maaf, sengaja. Hehehe.
Banyak betul perbezaan sikap abangku ini. Maybe sebab dia ni mahasiswa? Atau dia sudah berjauhan dengan keluarga menyebabkan dia sudah menjadi matang? Entahlah.. tapi kadang2 sikapnya melebihi anak bongsu. Menyampah!

Haha.. bila di ingatkan balik, memang kelakar waktu kami membesar bersama. Maklumlah, hanya aku satu-satunya adik kesayangannya. Ceh, perasan! Adik-beradik yang lain masih mengejar cita2 yang diimpikan. Memang tidak dapat dinafikan. Sikap aku hampir serupa macam budak lelaki. Ganas betul aku ni. Hahaha.. perangai aku macam ni pun sebab aku selalu bergaduh dengan dia. Asal jumpa je gaduh. Macam anjing dengan kucing. Kadang2 dia menang. Kadang2 juga aku menang. Kadang2 tiada pemenang, sebab sebelum mengetahui siapa yang menang. Kami sudah mendapat ‘hadiah’ dari kakcik. Dush! Pap! Adoi… dua2 kena sebat. Hahaha. Hah! Baru aku tahu. Dia tu suka buli aku. Hari2 buli aku. Dari aku kecik sampai dia study dekat U. Pertengahan tahun, dia berubah. Dah matanglah katakan.

Tapi, se’soleh2’ dia pun. Ada rahsia disebaliknya.. rahsianya… tutttt…. Hehe,, story lain kali lah.. penatlah nak menaip banyak2.. nanti pun tak ada nak yang baca post panjang lebar ni. Post blurr je..haha


Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

3 comments:

  1. gaduh2 tu la yg buat kita rapat tau hik2... dulu pun samalah, akak salu kena buli dn gaduh dgn abg dan kakak tp benda tu kita akan ingt bila dah dewasa dn jd memori :)

    ReplyDelete
  2. p/s: arigatou ye!

    eh eh comel2nya header kat sini...suka tgk!pandai eh buat header...sugoi!

    ReplyDelete
  3. p/s2: akak pun suka gak...weee...

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...