Friday, December 23, 2011

~Keputusan PMR~

(gambar hiasan ^^)

ana dengar2 budak form3 sekolah ana hanya 5 orang je yang dapat straight A... entah betul entah tidak... lagi pun ana belum dapat khabar yang betul... tadi pun online facebook cuma sementara... malas nak layan facebook lama2... 

dari semalam ana berdebar2... menantikan keputusan PMR... teringat kenangan lalu... semasa mengambil slip PMR... time tu, ibu nak buat kenduri... kenduri kecil2lan... ana ambil slip lambat sikit sebab tolong masak... lagi pun tak ada siapa yang nak hantar... pagi tu Syahira datang... dia bagi tahu yang dia dapat 4A... ana dah mula menangis... menangis sebab takut math tak dapat A... petang tu ana pergi sekolah dengan abang... hati mula tak tentu arah... masuk pejabat minta slip... masa nak tandatangan tu... ana tengok jeling2... banyaknya A... tapi ana tak kira... malas lah... cikgu pesan suruh tengok... tapi ana tak nak sebab takut... ana cakap nak tunjuk dekat ibu dulu... keluar dari pejabat... ana membilang jumlah A... syukur alhamdulillah... ana dapat-------------------->rahsia...^^ 

keputusan demi keputusan... dari UPSR... PSRA... dan PMR... ana jadi takut dengan keputusan SPM ana... itu belum lagi dengan keluar keputusan SMA... Ya ALLAH... ana betul2 risau... tapi Atiqah pesan....

"keputusan kita sebenarnya bergantung pada sikap kita selepas exam"

"seteruk2 kita study... sama ada study hard atau study smart... tapi kita tak jaga hubungan dengan ALLAH dan hubungan dengan manusia... kita tak akan dapat keputusan yang cemerlang" 

kadang2 ana merungut masa ana jawap exam... then, Atiqah marah..."jangan fikir yang lepas2... kita kena fikir positif... jangan sekali kala fikir negatif" punya semangat dia bercakap... maklumlah... dia nak jadi pakar kaunseling... thanks Atiqah... sarangheo^^ hehe

MyNote: ana mesti yakin boleh!!! kata nak ambil course sains sukan...~~

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

4 comments:

  1. tiba2 teringat time amek result dulu hehe... betultu jugak kawan hanisah cakap tu... apapun yosh ganbare!

    ReplyDelete
  2. yakin jee.. bnyk2 doa.. Allah sentiasa dgn hamba-hambaNya yg beriman :)

    ReplyDelete
  3. kalau kita usaha
    allah mesti bg kejyaan yg setimpal..

    ReplyDelete
  4. Taon nie ramai yang dapat straight A's kan..majoriti adik2 yang adiela kenal,semua dapat 8A, 9A.. pandai2.. :D

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...