Thursday, December 22, 2011

~Stockholm in Sweden~

(gambar hiasan dari Mr Google)

awal bulan disember kakak berangkat ke sweden atas urusan kerja... urm... =( tak dapat ikut sebab ana belum abis SPM lagi... (siapa je nak ajak ana... perasan lebih je..)

apabila kakak balik, membawa pelbagai cenderahati yang cute miut seperti pic di bawah ni...


mula lah ana membebel pasal winter di sana... tapi kakak cakap tak ada winter, cuma cuaca je yang sejuk... tapi bila hujan je, air yang bertakung tu terus jadi ais... maybe sebab awal bulan... so winter belum turun dengan lebatnya... lepas tu ana pun pinjam camera kakak... nak tengok pic apa yang kakak tangkap... marvelous! cantik2 semuanya... (maaflah,, pic nya tak ada^^)

sweden tu negara sains ke?? sebab tengok pic banyak yang berkaitan dengan sains... muzium sains lah dan bla.. bla.. bla.. lah.. ke sebab kakak pergi sana sebab sains?? (ish, memang lah.. kakak kan kerja pun berkaitan dengan sains... banyak soal lah kamu ni wahai tuan blog ni...)

then, ana pun sibuk2 nak tengok duit sweden... mulalah terdetik nak buat hobi baru... kumpul duit dari negara luar... mari kita tengok duit apa je yang ana ada sekarang ni... 
~>arab... ada(tapi duit ni dekat ibu... ibu buat muka marah masa ana mintak... takutnya!)
~>sweden... ada(duit ni dekat kakak, belum mintak lagi ^^)
~>indon... ada(in my hand)
~>thailand... ada(dekat kakak kot... tak ingat lah kat mana)
~>singapura... ada(in my hand... tapi duit syiling je)
tu je lah kot yang ada... teringin sangat nak kumpul ^^

tiba2 muncul minat yang baru... kumpul magnetic plak dari negara luar... dah pulak! seronok sangat... walaupun tak pergi mana2... melancong di luar negara... tapi ada saudara2 dan teman2 yang memberi cenderahati... thanks ^^ menambahkan lagi koleksi ana...
malam tadi kakcik balik bawa magnetic plak dari korea... wahhh! kawan dia yang bagi...

MyNote: okey lah... sambung besok2... nak masak^^

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

1 comment:

  1. bestnya dpt omiyage...akak pun suka kumpul fridge magnet...

    p/s: wahh masak apa tuu nak cikitt

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...