Wednesday, May 9, 2012

International Books Fair 2012

so exited bila akhirnya aku dapat jejak kaki ke PWTC. teruja banget! hahaha. yela, first time pergi. mana tak teruja. huwuu~ aku, kakak, kakchik, Hazem-chan dan seorang kawan aku. kitaorang terjah nak masuk waktu zohor. nak pergi pagi2 aku pulak menyimpang dengan kawan2 shopping barang dekat tesco. haha. last2 kakak jemput aku dekat tesco je. aku dan kawan aku tu punya lah teruja sampai menjerit-jerit keriangan. woha! 

sebab malas nak cerita panjang. aku buat list apa pengalaman yang aku dapat di international books fair 2012. ngee~

* jadi model tak bertauliah.
* bertegur sapa dengan Akim AF. (bertegur sapa you, bukan beramah mesra. huhu)
* cabutan bertuah dengan karangkraf. (just like dan dapat buat cabutan bertuah. hehe)
* jumpa Ain Maisara. (novelis buku remaja yang terkenal. woha!)
* jumpa penulis2 buku yang terkenal. (HM Tuah Iskandar, Ramlee Awang Murshid, dan lain2)

berpusu-pusu, bersesak-sesak. aku just dapat 1 buku je. hehe. maklumlah, bajet duit sikit. tahan nafsu. ^_^

ini kes aku malas nak upload gambar kepunyaan sendiri.. haha.
 [Kredit to Google]

penulis ini juga kawan blogger kita Cik Haruno Hana. wuu~ tepuk tangan. *clap clap* aku mula kenal beliau ni dari blog. bukan dari novel. serius aku tak tau pasal novel ni. bila first time terjah blog beliau. barulah aku tahu tentang novel ni. sebab tu aku cepat2 cari novel ni bila sampai ke booth kaki novel. hehe. by the way Cik Hana. novel ni saya anggap sebagai komik. hehe. TERBAIK!!

lalu booth gempak starz. meleleh je tengok komik kouru. alaa~ nak beli komik kouru. last aku baca komik dia tajuknya maid maiden. huwaa~ nangis lari masuk bilik. anyway, kouru is my faveret pelukis komik >_< harharhar.. lukisan dia betul2 macam lukisan manga nihon. 

sebab aku ni kaki buku, bukan kaki shopping. kawan aku dah tarik2 minta balik ke booth Akademi Sains Malaysia. (our port untuk letak barang/lepak untuk melepaskan penat lelah.) takut duit keluar lagi. kesian dia. haha.

MyLittleNote :: kepura-puraan busy aku akan melanda khamis ni. haha XD. 

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

13 comments:

  1. waaa :D thanks sudi beli novel hana.. hehe :D dh habis bc nnti wat review ya :P teringin nk tau pendapat Sakura sal novel ni.. best ke, biasa2 ke, x best ke.. hehe.. apa2 pon, happy reading :)

    ReplyDelete
  2. adik hani... keh2... sy dikelilingi oleh org nama hani lah pulak... =)

    same lah suka jugak kouru.. tp sy lagi dasyat kali terakhir baca komik dia tak ingat tahun bila.. aishhhhhh....

    duit makin hilang... so, sila simpan duit sekarang untuk beli komik akan datang.. keh2..

    ReplyDelete
  3. Sbb takde bajet..thn ni akak tak pegi pun. Thn sblm2 ni ada pegi..dpt signature Ramlee awang murshid kat novel terbaru. Tu pun suruh suami..segan woo..

    ReplyDelete
  4. bestlah kaki buku..banyak ilmu dapat nanti :)

    ReplyDelete
  5. wah, haruno hana pnulis novel rupanya...

    ReplyDelete
  6. alaa...melepas nk pegi book fair ni :(

    ReplyDelete
  7. wahhh bagus bagus...sikap yang sangat sangat bagus!keep it up!

    ReplyDelete
  8. aku dah berzaman x jejakkan kaki kat book fair... huhuhu
    sedih gile ah... huhu

    ReplyDelete
  9. peh..pergi jg ae..sy pUn g jg pesta buku..byklah jg beli buku..hehe..
    jmput dtg blog..http://theprofmie.blogspot.com/2012/05/new-drama-japan-toshi-densetsu-no-onna.html

    ReplyDelete
  10. lisa x pergi pun book fair ni..sebab tahun lepas pergi ramai gila orang! sesak Ya Allah :( eh sis haruno hana rupanya..wahhh :)

    ReplyDelete
  11. sy tk minat membaca, susah nak baca buku , tk tahu napa...

    -----------

    singgah blog sy & sy nak share something

    nk ajak awk join giveaway mudah:

    Kalau korang nak menang hadiah RM10 & hadiah misteri dari Maxis korang terjah blog shakiddo.com .Setiap hari sehingga 13 Mei 2012 ni, Shakiddo ada buat giveaway. Sy pun dah menang RM10 dalam Giveaway Hazman VS Food Siri ke-2 !!!!! JOM !

    ReplyDelete
  12. komik2 ni sekarang tak minat sgt dah, dulu layan lah jugak. sekarang layan novel ramlee awang mursyi je. :)

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...