Tuesday, May 22, 2012

It all about Usrah…

Where 1 problem is solved by MANY people, that is Usrah.
Where a happiness is shared TOGETHER, that is Usrah.
When 1 people forget, OTHERS reminding, that is Usrah.
Instead of hanging out alone, hang out TOGETHER, that is Usrah.
In short, Usrah is all about WE, not ME.
Let’s join any Usrah group today, have fun, connecting with people, while generating more and more PAHALA. InsyaAllah!

Bercerita tentang bulatan gumbira. Pengalaman pertama aku menjadi seorang naqibah memang tak dapat aku lupakan. Aku ni dah lah gugup. Tak reti nak cakap. Cakap pun tergagap-gagap. Na.. na.. ma.. nama sa.. saya.. err.. hahaha! Abaikan lah kegagapan aku tu. Aku tak adalah gagap seteruk macam tu. Hehe. Biasa2 je. Adalah juga gagap sikit. Gemuruh. Err, apa lagi ek? Hehe.

Banyak2 anak buah aku. Aku just respect 2 orang je. Sorang form 1 dan sorang lagi form 3. Memang diaorang baik. Asal bertembung. Diaorang hormat aku. Siap bagi salam. Kalau yang lain? Hampeh. Macam nak tak nak je layan aku. Err, ke aku ni jenis murobbi yang tak best dan tak osem? Alahai~ first time jadi naqibah. Huhu. Bila aku nak jadi dermawan sikit. Saja nak bagi anak2 buah aku gumbira. Disebabkan aku ni terlampau pura2 busy. Hanya 2 orang yang dapat aku hulurkan duit raya. Tu pun orang yang sama. Heish! Sabar jelah. Anak buah aku yang dua orang ni aku betul2 sayang. Time usrah, diaorang banyak tanya macam2. Tanya itu lah, tanya ini lah sampai aku sendiri tak dapat jawab. Dan diaorang juga focus bila aku bagi nasihat. Aku bangga bila anak buah aku yang form 3 tu berjaya memperoleh 9A dalam PMR 2011. Serius sedih sebab terharu. Sob.. sob..

MyLittleNote :: aku rindu sahabat2 bulatan gumbira aku..

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

19 comments:

  1. lama dah tinggal usrah.hmmmmm....

    ReplyDelete
  2. dlu masa usrah, rmai sgt yg xsuka..diorg xsuka dgr cramah...sbb tu diorg xsuka sgt naqibat...huhu...kita prnh kna...

    ReplyDelete
  3. rindu geng usrah kak2 tmn dulu....every weekend if free mmg join gi surau berusrah ngan theyols @.@

    ReplyDelete
  4. Hebatnya belum keje dh bg duit raya bagus btl. Takpelaj yg lain x hormat awak mngalah dgn dia dn tjkkan pekerti yg baik.

    ReplyDelete
  5. sejuk hati ade ank buah cam gitu.. hehehe :)

    ReplyDelete
  6. akk seronok coz tahun ni baru dapat anak buah... hehehehe

    ReplyDelete
  7. seronok kalau dapat bagi duit kat anak buah kan..happy kemain lagi.sure terharu kalau dorang dapat result best ^_^

    ReplyDelete
  8. Akak pun mula2 kena jd naqibah..berdebar sgt. mcm taktau nk ckp apa. Lg2 bila fikir kita ni kurang ilmu.

    Anyway..jd naqibah membuat akak cuba perbaiki kualiti diri di sisi Allah.

    ReplyDelete
  9. usrah ya.. bestkan ckj pun mula2 gagap... hehe.. lama2 ok la.. huhu.. rindu pula.. :P

    ReplyDelete
  10. dulu penah jugak jadi naqibah. form 3 cam tuw. kalut sgt. sebab tak penah bercakap secara formal depan junoir and senior. tapi lama-2 makin ok :))

    ReplyDelete
  11. dulu masa belajar, kitorang ada sesi usrah. itu wajib dan ada markah. gagal attend boleh buatkan kite tak boleh grad. :)

    ReplyDelete
  12. tentu senyum lebar bila ada yang pandai dan bijak penghargai/menghormati kann

    ReplyDelete
  13. u...nak tanya boleh? naqibah tu ape eh?

    ReplyDelete
  14. bestnya dapat usrah. Saya teringin nak merasai usrah tu. Sungguh, teringin sangat. T_T

    ReplyDelete
  15. dah boleh amik mereka sbg anak buah kesayangan dah ni

    ReplyDelete
  16. teringin sangat nak berusarah.

    dulu tak di kelilingi dengan sahabat yang macam ni.

    haihhh~

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...