Tuesday, May 1, 2012

Lepaskan Rindu...

entri pertama pada bulan mei.. hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan.. hadek2 yang mengambil UPSR mula berdebar.. hadek2 yang mengambil PMR dan SPM.. masih relax.. eh! tak ada lah.. maybe mereka juga bertungkus lumus seperti hadek2 yang mengambil UPSR.. tiba2 ingatan ketika zaman sekolah mula bermain di kotak pemikiran.. bergunung kerinduan terhadap zaman seperti itu.. bermain, bergurau, bergaduh.. bersama teman.. oh! sweet memories.. 

bulan mei sudah menjelma.. tinggal berapa bulan lagi kita akan berjumpa dengan bulan yang penuh rahmat.. iaitu bulan ramadhan.. :') I really miss that month.. miss to date with ALLAH.. miss to meet Lailatul Qadar night.. oh! miss everything.. :)

sejak astro buka semua channel free.. aku asyik tengok tv je.. kihkihkih.. nasib baik bapa tak marah.. dapat juga melepaskan rindu aku terhadap seorang jejaka yang kuat. lagi kacak.. oh! my hero.. Son Goku.. hahahaha. opss.. nanti Cici jeles leh.. hahaha.. aku betul2 rindu nak tengok Dragon Ball.. yup! cerita zaman kecik2. di tayangkan setiap hari sabtu dan ahad.. pukul (tak hengat) di tv2.. yeahh! cerita kegemaran korang juga.. dulu dekat rumah pagi2 tak boleh buka tv.. so, aku dan zaki melarikan diri dari rumah semata-mata nak tengok Dragon Ball dekat rumah nenek. tengok ramai2 dengan kezen.. hahaha.. :'D aku nak tahu sangat.. macam mana Bezita dengan Bulma pulak.. dapat anak namanya Trunk pulak tu.. kihkihkih.. dan aku juga terlepas episod di mana Goku dengan Cici berkahwin.. (erk.. sungguh budak2 betul aku ni..) tak apalah.. old story.. hahaha

aku dapat rasakan.. readers blog aku dah mula buat muka slenge sebab aku buat entri mengarut.. hahaha.. oklah.. izinkan patik mengundur diri.. :D

MyLittleNote :: tak sabarnya nak sambung belajar..

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

15 comments:

  1. Nampak sgt jauh beza umur kita..sbb dragon ball bkn masa zaman knk2 akak..^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun umur kita jauh beza.. tetapi ukhuwah kita sentiasa dekat :)

      Delete
  2. dragon pun men time akak kanak2...
    xclap,kul 9 30 pagi start..
    sma la kita,dulu2 pun duk tunggu nk tgk citer 2,hehe...^____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kuasa kamehameha.. yeah!! hahaha

      Delete
  3. citer dri sekolah rendah smpai menengah.. sampai penat tgk.. baca komik senang.. keh2.. dasar tak sabar betul hee~~ =)

    ReplyDelete
  4. ne ade slenge,, wat muke mate besar jeh.. O.O

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, patutnya tadi nak tulis buat muka pelik.. tiba2 slenge pulak yang keluar..

      Delete
  5. dah lama tak tgk drgon ball..suka tgk time sklh mngah dulu..rindu kenangan dulu kala..

    ReplyDelete
  6. my fav cartoon too... saya sanggup ponteng kelas tambahan hari sabtu semata2 nak tengok DB... ingat lagi trademark dia... sebenarnya dragonball ada 7 biji semuanya... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, sama lah.. saya sanggup ponteng kokurikulum semata2 nak tengok katun ni.. :)

      Delete
  7. ehhhee..kadang2 terlayan jugak dragon ball ni dulu tapi tak addicted sangat..:)

    ReplyDelete
  8. pernah minat kartun ni dulu. uhuk uhuk best :DD

    ReplyDelete
  9. Tak suka Dragon Ball, saya suka Sailormoon hehehe

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...