Sunday, February 26, 2012

Yan Papa / ヤンパパ


drama pada tahun 2002... mungkin aku agak terlambat... serious, cerita ni memang best... memberikan kita semangat... bukan kah orang2 jepun ni tak mudah berputus asa??... tapi ada juga yang mudah putus asa sampai bab2 nak bunuh diri... ish2 nauzubillah... 

err... aku tak tau makna "Yan" ni... tapi dekat bekas VCD tu tajuknya young papa... bila search kat gugel, jadi yan papa... huhuhu...

drama ni juga terselit katun2 yang kawaii ^^ orang2 jepun ni pandai melukis... jeles aku tau! 

drama ni 10 episod yang menceritakan tentang seorang pemuda yang berumur 25 tahun jatuh cinta pada bosnya yang berumur 39 tahun... Kazami Yui, seorang pelukis komik yang gilakan dolpin dan dia mempunyai 3 orang anak... 2 orang anak perempuan yang berumur 17 tahun dan 11 tahun... serta seorang anak lelaki yang berumur 5 tahun... err... pemuda itu yang bernama Yusaku (kot lah... main hentam sebab aku tak tau eja nama dia dan nama penuh dia)

yusaku tu tak tau yang yui tu dah ada 3 orang anak... nyaris2 dia pengsan sebab yui bagi tau yang dia ada anak... keh3... tapi yusaku tetap terima yui sebab dia betul2 suka dekat yui... pada hari pendaftaran perkahwinan mereka, yui kemalangan dan meninggal... dan anak2 yui tak suka betul dengan yusaku... demi cinta pada yui, dia sanggup menjaga anak2 yui... 

eh! eh! aku cerita sampai sini saja tau... kalau nak tengok boleh donlod... 

drama ni tak adalah lawak sangat macam cerita Gokusen
lawak dia sikit2 je... bagi akulah ...

MyLittleNote :: ada sesiapa yang boleh bagi tau aku j-drama yang baru2 + lawak2 sikit??? ^^ sharing is caring kan =)

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

10 comments:

  1. x penah tgk pun cite nie..hehe..nk try search le cite nie..hekhek

    ReplyDelete
  2. drama baru..Jeopun.. agak baru la,
    Samurai High School. lawak sangat.

    ReplyDelete
  3. ai skrng dok tgk lucky seven lawa gak la...matsumoto jun berlakon...

    p/s::kawaii ur header @_@

    ReplyDelete
  4. pergh mmg malang lah baru kahwin ta pepasal kene jage anak orang pulok,, ^^_

    ReplyDelete
  5. macam best je ni? hehehe nk cari jugak la citer ni.. sy mmg layan citer jepun ni..

    ReplyDelete
  6. macam best je drama ni... tapi ada masa ke nk tgk... huhu, nak donlot kat mana pun tatau...

    ReplyDelete
  7. Memang cinta sejati laa...WuMing layan cerita jepun cuma Kamen Rider saja...

    ReplyDelete
  8. waaaaa..... my boifren blakon la~!!! Naga-kun~!!!!!!!!!!!! ^_^

    wah, nk gi tgk aa J-dorama nie bile free2.. msti aa crite nie best coz ade Naga-kun, hoho.. XD

    Hani-chan leh gi website nie (http://theprofmie.blogspot.com/)coz syahmi-kun (owner blog tue) ade wat review J-dorama latest gak..

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...