Thursday, April 19, 2012

Terokai Alam....

rindu sangat dengan sahabat2 yang selama ini menjadi peneman ketika aku mengembara ke alam semula jadi.. yup! aku sukakan dan amat meminati sukan lasak.. lagi2 dengan aktiviti outdoor game yang penuh cabaran.. (sila buat muka terkejut.. erm.. tak payah lah terkejut.. memang dah biasa dengar pun.. perempuan2 suka sukan lasak.. ye dok?)

aku ada join satu program sekolah yang di anjurkan oleh Pusat Kokurikulum Negeri Selangor.. syukur alhamdulillah.. aku antara insan yang terpilih.. ramai kot kawan2 aku jeles tengok aku dapat join program macam tu.. FREE lagi tu.. program tu di namakan Program Perkhemahan Intergrasi Pusat..  masa aku join mula2 nama program tu, JELAJAH PULAU MUTIARA.. seronok jalan2.. yang paling best bila kena masuk hutan.. daki gunung.. dekat Taman Negara Pulau Pinang.. penghujung hutan tu ada tasik.. agak unik la sebab air dekat tasik tu, bahagian atas air tawar.. dan bahagian bawah air masin.. nak tahu lebih lanjut sila KLIK SINI.. then, kitaorang main anak penyu.. pengalaman pertama aku sentuh anak penyu.. XD

kenangan yo.. pelekat rama2 tu, masa kitaorang masuk taman rama2.. ada game treasure hunt.. best yo.. group aku menang.. tempat kedua je.. hampir2 je nak menang.. sebab ada dua group sama markah.. ditanya soalan cepu mas.. pasal kitaran hidup rama2.. adoii.. 

hah! kem ni aku pergi masa aku form 2.. muda lagi.. hahaha.. then, kali kedua aku join masa form 4.. siapa tak jeles.. aku sorang je pergi.. 

kem yang kali kedua ni pergi snorkeling.. woha!

tempat yang sama.. di Pulau Pinang juga.. tapi main snorkeling dekat Pulau Payar, Langkawi.. pagi2 dah bertolak pergi jeti.. naik feri menuju Pulau Payar.. waktu tu hujan renyai2.. pagi2 dan sejuk sangat.. masa naik feri tu.. ombak bergelora dengan kuat.. ramai penumpang yang mabuk laut.. tidak termasuk aku.. hehehe

try cari aku.. dengan wajah yang tak mabuk gitu.. hehehe..

sebelum menyelam.. tengok ikan2 berenang di dalam tangki ini..

aktiviti bersama ikan..

ketika ini aku tidak membayangkan keseronokan sebab aku tak pandai berenang.. budak2 lain happy je tengok ikan.. aku sibuk berenang sebab takut hanyut jauh.. penat betul.. time ni lah aku betul2 hampir lemas sebab aku tertelan banyak air laut.. glup! perit sungguh..

then, kitaorang tengok baby shark.. terkejut sebab baby shark tu makan roti.. err..

berangan nak naik cruise.. XD

bergambar kenangan di depan cruise..

kenangan pada hari terakhir sebelum bertolak ke Selangor..

Alhamdulillah.. masuk hutan sudah.. masuk laut pun sudah.. lepas ni nak terbang.. >.<

ahak! sebelum mengundur diri dan hilang buat beberapa hari.. aku tinggalkan satu ayat.. hasil copy paste dari 
dan sambungan entri aku sebelum ni..

Peringatan kpd semua lelaki

"Jangan kalian sentuh seseorang wanita walaupun hatinya.''
(Imam As-Syafi'e)



Kepada lelaki,
jangan main sentuh dengan perempuan, tak baik.
Walaupun cuit-cuit di facebook, juga tidak dibenarkan.
Kalau teringin nak sentuh jugak, test dulu sentuh bara api, (baranya, bukan apinya) kalau boleh tahan, ok teruskan ..
Tapi kalau dengan bara api pun tidak tahan,
jangan dicuba-cuba mendekatkan diri ke lembah kebinasaan..

Kepada wanita,
sudah terlalu ramai lelaki yang berilmu & berakhlak tinggi dalam menjaga hubungan sebelumnya,
kecundang di tangan seorang wanita..
wahai wanita,
tahukah kamu siapa kamu?
kamu adalah penentu jatuh bangunnya umat manusia..



MyLittleNote :: alhamdulillah.. selesai sudah entri aku hari ini.. kalau tak.. tak idea langsung.. DUSH!!

Sakura menempek di entri ini:

:: Copyright Hanamiko Sakura ::

18 comments:

  1. wah.. bestnya pergi jalan2. untung sekolah sekarang. banyak lawatan dilakukan.

    ReplyDelete
  2. wah.. bestnya pergi jalan2. untung sekolah sekarang. banyak lawatan dilakukan.

    ReplyDelete
  3. wah, Mantap.. :D

    ingin jugak nak kesana.. :D
    memandangi birunya laut.. <3

    ReplyDelete
  4. mahu jugak nak kesana.. :D
    memandangi laut nan biru.. <3 :) so sweet

    ReplyDelete
  5. nmpak mcm best je....mmg best pon an an hehe

    ReplyDelete
  6. waaah! mcm seronok jek . hehe . lps ni bole la pegi sne plk .

    ReplyDelete
  7. samalah dgn akak..minat outdoor act.
    pengalaman pertama mendaki gunung masa form 4. Lps tu terus aktif hiking, camping masa kat U.

    tengok gmbr ni sume, teringat diri sendiri. rasa tak cukup zaman remaja dulu sbb byk lagi pulau/gunung diteroka.

    ReplyDelete
  8. bestnyaaaa leh snorkling, akak tak pernah g kem mcm ni wuwuwu sadis, tgk kat sini pun dah puas hati...

    ReplyDelete
  9. sonoknyerrrrrrrrrrrrr...........

    nak jugak pergi... suka aktiviti outdoor kecuali water confident... mang tak sukalah.. kalo dok diam2 dlm air selagi tak kena terjun tape... keh2..

    mesti dpt ramai kwn kn..

    ReplyDelete
  10. seronoknya . serious kat langkawi mcm2 ade , :)

    ReplyDelete
  11. salam... wah best plak tgk pic2 kat atas.. tp word2 kecik tu yg lebih menusuk kalbu.. hehe..

    ReplyDelete

berbudi, berbahasa, kemana pergi ingat sentiasa,
biar pun cantik, paras dan rupa,
akhlak mulia yang lebih utama,
budi bahasa dipelihara,
sopan santun dijaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...